Inden udgangen af 2024 står det klar: Circle K deler stor nyhed til disse 4 heldige byer

Emil Martesen

12 timer siden

|

23/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden udgangen af 2024 står det klar.

Dagens topnyheder

Circle K investerer massivt i en grønnere fremtid, og nu åbner de for de første kraftfulde lynladere på 400 kW på fire stationer ved nogle af Danmarks største færdselsårer.

Ifølge de nyeste fremskrivninger fra Rådet for Grøn Omstilling kommer overgangen til el-lastbiler i Danmark nemlig til at gå langt hurtigere end hidtil antaget, hvilket øger efterspørgslen på lynladere til de tunge køretøjer.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse, som Dagens.dk har fået tilsendt.

Rådet for Grøn Omstilling vurderer, at knap hver fjerde lastbil på de danske veje vil køre på el i 2030, og at mere end halvdelen af alle lastbiler vil være eldrevne allerede i 2035.

14 ladepladser til lastbiler

De nye ladepladser er fordelt på fire Circle K-stationer, som alle er centralt placeret i forhold til den tunge vejtransport i Danmark, så det er nemt at få strøm på de store køretøjer, når de er på farten.

Miljøet omkring ladepladserne er indrettet specielt til lastbiler, og det vil fremgå af ladestanderne, at de er dedikeret til lastbiler.

De to første ladestandere på 400 kW er allerede åbnet hos Circle K i Padborg og inden året er omme, forventer Circle K at åbne tre lokationer mere i henholdsvis Stilling, Slagelse og Randers. Det giver samlet 14 ladepladser til el-lastbiler:

"De kraftfulde ladestandere skal forberede os på en fremtid, hvor stadigt flere lastbiler kører på el. Fremskrivning af el-lastbiler har dog ikke været lige så stor som for almindelige elbiler. Derfor etablerer vi i første omgang lynladere til lastbiler på vores fire mest centrale lokationer, mens vi i en tæt dialog med vores kunder arbejder på at åbne flere lokationer i 2025", siger Trine Vendelboe, produktchef for El hos Circle K. 

Betaler kun for forbrug 

Prisen for at lade er 3,75 kroner pr. kWh, og ladepladserne kan anvendes af alle uden meromkostninger, da Circle K i modsætning til mange andre udbydere ikke stiller krav om at binde sig til dyre abonnementer:

"Chaufførerne kan enten betale med almindeligt betalingskort ved standeren eller et Circle K erhvervskort. Ventetiden kan udnyttes til at bruge stationens toilet, butik og cafemiljø, hvor der er et bredt udvalg af frisklavet mad", siger Trine Vendelboe. 

Massive investeringer

Cirkle K er i fuld gang med at investere over to milliarder kroner i ladeinfrastruktur, som skal understøtte transportbehovet i Danmark.

De seneste fire år har selskabet etableret tre nye lynladepladser om ugen for at imødekomme danskernes stigende behov for hurtig og pålidelig opladning.

Det betyder, at Circle K i dag kan tilbyde 450 lynladepladser til danskere på farten, og inden 2030 forventer selskabet at have 2000 lynladepladser fordelt på stationer i hele landet:

"Vi er den førende brændstofkæde på lynladestandere i Danmark, og den position vil vi fortsætte med at udbygge. Vi vil være den førende leverandør af drivmidler både nu og i fremtiden og sikre en grøn infrastruktur i Danmark. Vores ambition er, at danskerne skal kunne ’tanke’ el på samme måde, som de i dag tanker benzin eller diesel", siger Trine Vendelboe.

Her åbner de nye lynladere til lastbiler: 

  • Circle K, Ørstedsvej 6, 8660 Skanderborg (4 ladepladser)

  • Circle K, Industrivej 20, 6330 Padborg (4 ladepladser)

  • Circle K, Trafikcenter Slagelse, Trafikcenter Allé 6, 4200 Slagelse (4 ladepladser) 

  • Truckanlæg Danske Fragtmænd (2 ladepladser), Engelsholmvej 39, Sdr Borup, 8940 Randers SV. (Ved denne lynladestander er der dog ikke butik og toilet).