Politiet melder ud om forbud: Det gælder fra i dag

Kamille Isaksen

19 uger siden

|

22/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra og med onsdag er det nu blevet ulovligt.

Dagens topnyheder

Det har været længe undervejs, og nu er politiet endelig kommet frem til en konklusion. 

Politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har annonceret et midlertidigt forbud mod rockergruppen Bandidos i Danmark. Beslutningen blev offentliggjort på et pressemøde klokken 10 i dag, hvor politidirektør Lasse Boje fremlagde detaljerne.

Det skriver B.T.

Ifølge klubbens forsvarer, Michael Juul Eriksen, betyder forbuddet, at det nu er ulovligt for Bandidos-medlemmer at færdes offentligt med rygmærker og andre kendetegn. Retten i Helsingør vil senere afgøre, om det vil være i strid med Grundloven at opløse foreningen permanent.

På pressemødet forklarede politidirektør Lasse Boje, at politiet vil konfiskere ejendele med Bandidos-logoer som en del af forbuddet. Dette omfatter blandt andet motorcykler med Bandidos-logo, som skal males over, og det vil heller ikke være tilladt at bære veste med rygmærke. Politiet vil også begrænse visningen af tatoveringer relateret til Bandidos.

Politiet har indgået et samarbejde med Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen for at lægge økonomisk pres på Bandidos-medlemmerne. "Vi kommer til at køre dem gennem maskinen og forsøge at presse dem på deres økonomi," sagde Lasse Boje. Inddrivelse af gæld fra medlemmerne er en del af strategien.

NSK vil besøge alle kendte Bandidos-tilholdssteder for at sikre, at forbuddet overholdes. Fra og med onsdag er det ulovligt at bære Bandidos' kendetegn eller bruge klubbens faciliteter. Forbuddet skal blandt andet forhindre gruppen i at vokse sig større.