Politiet har udsendt flere trusler efter drabsforsøg: Nu gør de alvor af det

Kamille Isaksen

35 uger siden

|

14/01/2024
Nyheder
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi
Politiet har netop intensiveret efterlysningen af den 19-årige og derfor offentliggjort billede og navn.

Dagens topnyheder

I løbet af de seneste dage har politiet flere gange været ude og true med at offentliggøre billeder af den formodede gerningsmand i sagen, hvor en 21-årig mand blev stukket ned natten til onsdag. 

Så sent som i går så det dagens lys, at politiet opfordrede den 19-årig mand til at melde sig selv. 

Det skriver TV 2

Men politiet har i skrivende stund stadig ikke hørt fra den 19-årige mand, og har derfor nu valgt at ty til en anden metode. 

Nordjyllands Politi efterlyser derfor nu, med fuld identitet samt med billede, en 19-årig lokal mand, som man sætter i forbindelse med det drabsforsøg, der skete 10. januar 2024 i det sydlige Aalborg: Her blev en 21-årig ramt af knivstik. De pårørende til offeret er underrettet, og hans tilstand er nu stabil, men han er dog fortsat i en alvorlig tilstand. Politiet opfordrer alle med oplysninger om gerningsmandens opholdssted om straks at rette henvendelse på telefon 114.

Foto: Nordjyllands Politi

Den efterlyste er den irakiske Ali Haydar Sattar Al Anbari og bliver beskrevet som almindelig af bygning med kort sort hår.

Politikommissæren Carsten Straszek understreger, at man ikke selv som borger skal forsøge på at pågribe pågældende, hvis man ser ham men derimod kontakte politiet med det samme.

Den 19-årige mand er den 12. januar 2024 ved et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet in absentia i tilfælde af, at han rejser til udlandet.  

”Han kan lige så vel have taget ophold i Danmark, men vi tager naturligvis ingen chancer: Og derfor er han også blevet efterlyst internationalt, så han kan blive pågrebet hurtigst muligt og stillet til regnskab for sine handlinger,” understeger efterforskningslederen, der – endnu en gang – retter en appel direkte til den formodede gerningsmand:  

”Min opfordring til mistænkte er kort og klar: Meld dig! Straks.”  

Politikommissæren tilføjer, at man allerede har fået oplysninger og tip fra offentligheden.

”Dem vil jeg gerne sige tak for. Offentlighedens hjælp i form af informationer er en stor håndsrækning til vores efterforskningsarbejde.”