Politiet efterlyste 19-årig igen og igen: Nu er der banebrydende nyt

Kamille Isaksen

35 uger siden

|

15/01/2024
Nyheder
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi
Efter flere advarsler valgte politiet at efterlyse manden med fuld identitet, hvilket viste sig at være en god ide.

Dagens topnyheder

I løbet af den seneste uge har politiet flere gange været ude og true med at offentliggøre billeder af den formodede gerningsmand i sagen, hvor en 21-årig mand blev stukket ned natten til onsdag. 

Efterfølgende opfordrede politiet den 19-årig mand til at melde sig selv straks, men da dette ikke skete, valgte Nordjyllands Politi at offentliggøre den efterlyste mands navn og billede. 

Det viste sig at være en god løsning, da politiet nu efter en intens efterforskning endelig har anholdt den 19-årige mand.

Dette fremgår af en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

Den 19-årige blev anholdt mandag den 15. januar 2024, klokken 13:32. Anholdelsen fandt sted på Sjælland, hvor den mistænkte kørte i en bil med tre øvrige personer.

Efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi forklarer, at han i skrivende stund er glad og lettet over, at den mistænkte nu er havnet i politiets varetægt.

”Vores efterforskning pegede væk fra Nordjylland og det var også derfor vi, allerede den 12. januar 2024, fik varetægtsfængslet den 19-årige in absentia ved et grundlovsforhør – i tilfælde af at han skulle søge mod udlandet. Sporene ledte os dog til Sjælland, hvor gode kollegaer har været behjælpelige med at eksekvere på eftersøgningen, så vi i dag har kunnet tilbageholde og arrestere den 19-årige.”

Politikommissæren uddyber:

”Vores efterforskning slutter ikke her. Vi skal have fastlagt motivet og finde ud af hvad der præcist skete både før, under og efter knivstikkeriet. De samlede omstændigheder gør, at vi betragter det som et drabsforsøg. Det er yderst alvorligt og der er mange sten der skal vendes, så det er et omfattende arbejde vi står overfor.

Selvom den eftersøgte netop er blevet anholdt, fortæller politiet, at de stadig er meget interesserede i at tale med vidner, og opfordrer derfor alle, der har set noget, til at kontakte politiet på 114.

Den sigtede vil nu blive transporteret tilbage til Nordjyllands Politikreds, hvor han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af tirsdag den 16. januar.