Peter forsøgte at sælge sin kat på nettet: Nu er sagen blæst helt ud af proportioner

Nicolai H

2 timer siden

|

16/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu strømmer kritikken ind fra utallige brugere - men ikke mod Peter.

Dagens topnyheder

Det er normalt biler, møbler og gadgets, der skifter hænder på Sveriges største handelsportal, Blocket.

Men for Peter fra Gøteborg har det vist sig næsten umuligt at få lov til at sælge noget som helst – ja, end ikke hans kat må han finde et nyt hjem til.

Det skriver det svenske bilmedie Carup.

Historien begynder med Peters tidligere karriere som bilforhandler, men efter hans virksomhedsdrift stoppede, og hans kat kom til at mangle opmærksomhed, satte han en annonce op på Blocket for at finde en ny ejer til sit firbenede familiemedlem.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at gamle erhvervskonti er svære at slippe af med.

Peter forklarer, at han, efter at have drevet en bilforretning, ønskede at skifte gear til privat sælger. Men Blocket nægtede at lade ham annoncere som privatperson, også selvom han blot ville finde et nyt hjem til sin kat.

"Jeg har drevet et firma. Men så gik min partner bort, og katten fik ingen opmærksomhed, så jeg satte en annonce på den. Men de fjernede annoncen; jeg måtte ikke engang reklamere for katten," siger Peter, frustreret over situationen.

Blocket, som har indført skrappere regler for tidligere erhvervsbrugere, har en klar politik om, at tidligere erhvervsprofiler ikke kan skifte over til privat konti uden at levere dokumentation, der beviser, at der ikke er skjult erhvervsmæssig aktivitet bag annoncerne.

Det betyder, at selv noget så uskyldigt som at finde et nyt hjem til sin kat kan kræve mere papirarbejde, end de fleste nok ville forvente.

Skatteregler spænder ben

Bag Blockets stramme linje ligger kravene fra de svenske skatteregler, som skal sikre, at ingen skjuler erhvervsaktiviteter bag private profiler.

Og for Peter er vejen tilbage til privat status ikke uden omkostninger – en erhvervskonto på Blocket koster ham omkring 3.000 svenske kroner om måneden, selvom han ikke længere driver virksomhed.

Handelsportalen forklarer dog, at hvis Peter kunne fremlægge den nødvendige dokumentation, ville han kunne skifte til en privat konto og fortsætte sine annoncer uden problemer.

"Hvis vi modtager sådan dokumentation, er det ikke noget problem at annoncere som privatperson, selvom man har en virksomhed," lyder det fra Blockets talsperson.

Strammere regler – flere frustrationer

Peter er langt fra den eneste, der er blevet ramt af de nye regler på Blocket.

Mange tidligere erhvervsbrugere oplever nu, at de strikse skatteregler har gjort det sværere at annoncere som privatperson. Og mens systemet måske er designet til at forhindre skjult virksomhed, er det også begyndt at skabe uventede barrierer for dem, der bare vil finde et nyt hjem til deres kæledyr.

Peter håber stadig på at finde en løsning, så hans kat kan få et nyt hjem – og han kan få sin annoncering på Blocket tilbage på skinner.