Økonom deler glædeligt nyt til danskerne: Her falder prisen på benzin og diesel

Emil Martesen

42 uger siden

|

17/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Økonom deler glædeligt nyt til danskerne.

Dagens topnyheder

I en tid, hvor økonomiske udfordringer og inflation unægtelig truer husholdningernes budgetter og får danskerne til at kæmpe med at få enderne til at hænge sammen, bringer et nyligt fald i oliepriserne et glimt af håb.

Nu er der nemlig god grund til at ånde lettet op for de danske bilister.

Investeringseksperten Per Hansen fra Nordnet lægger nemlig ikke skjul på, at han forudser en snarlig nedgang i benzinpriserne, som følge af et markant fald i oliepriserne.

Per Hansen, der nøje følger udviklingen i råoliepriserne, bemærker, at prisen på det sorte guld er faldet med 14% i løbet af den seneste måned, hvilket har bragt den tilbage til niveauet fra starten af juli:

"Det er godt nyt for bilister og inflationen", påpeger han ifølge Euroinvestor og uddyber:

"Hvis de aktuelle og lavere priser fra torsdag holder de kommende dage, kan bilisterne igen køre hen med gode tanker til priser og pengepung. Prisfald på råolie slår igennem med nogle dages forsinkelse hos forbrugeren og det vil i det nuværende tilfælde være mandag-tirsdag i næste uge".

Denne prisnedgang er ikke kun en lettelse for bilisterne, men også et positivt tegn i kampen mod inflation. Hansen forklarer, at hvis de aktuelle, lavere oliepriser holder stik de kommende dage, vil forbrugerne som sagt kunne mærke en forskel ved benzinpumperne allerede i starten af næste uge.

Årsagen til faldet i olieprisen er ifølge Nordea en kombination af større end forventede lagre og en frygt for svag global efterspørgsel. Prisen for en tønde af den amerikanske WTI-olie er nu på 73 dollars, mens den europæiske Brent-olie ligger på knap 77 dollars.