Nyt kapitel står for døren: Dette skal dronning Margrethe hedde og her skal hun bo

Emil Martesen

25 uger siden

|

09/01/2024
Nyheder
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Et nyt kapital står for døren.

Dagens topnyheder

Når dronning Margrethe den 14. januar 2024 abdicerer på dagen for hendes 52-års jubilæum som regent, vil der ske markante ændringer i det danske kongehus.

Men trods disse ændringer, vil visse ting forblive de samme.

Dronningen vil fortsat bære titlen som Hendes Majestæt og vil beholde sit hjem på Amalienborg.

Dronning Margrethe har siden 1964 haft sin residens i Christian 9.s Palæ på Amalienborg. Efter abdikationen vil hun fortsætte med at bo i dette historiske palæ, som har været et centralt element i hendes liv og regeringstid.

Det skriver HER&NU.

Det bekræfter en tradition for kontinuitet og stabilitet i det danske monarki, selv i tider med forandring.

Samtidig vil Frederik 8.s Palæ, som nuværende kronprins Frederik og kronprinsesse Marys residens, overgå til at være det nye residenspalæ, når kronprins Frederik bestiger tronen som kong Frederik 10.

Interessant nok har dronning Margrethe tidligere udtrykt et ønske om, at prins Christian en dag vil flytte ind i Christian 9.s Palæ:

"Jeg forestiller mig, at Christian – mit barnebarn – flytter ind i Christian 9.s Palæ, når den tid kommer", sagde dronningen tilbage i 2016 i DR-serien "Dronningens Slotte". Dette ønske gentog hun i forbindelse med sit regeringsjubilæum i 2022, hvilket antyder en vision for palæets fremtidige anvendelse og betydning for den kommende generation i det danske kongehus.