Sverige forbereder sig på krig mod Rusland

Emil Martesen

38 uger siden

|

09/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sverige forbereder sig i skrivende stund på krig mod Rusland.

Dagens topnyheder

Sverige står ansigt til ansigt med en alvorlig udfordring. Överbefälhavare Michael Bydén lægger heller ikke skjul på, at den aktuelle situation, og hans ord vejer tungt.

Michael Bydén påpeger, at Sverige befinder sig i den mest kritiske sikkerhedsmæssige situation siden Anden Verdenskrig, med Rusland som den primære trussel:

"De fortsætter med at føre en storstilet krig og fortsætter med at investere. Derfor kan man ikke udelukke, at de også vil bevæge sig i andre retninger", lyder det fra Michael Bydén til SVT.

Denne udtalelse er ikke blot en advarsel, men også en opfordring til at være forberedt på det værste.

Han mener, at ansvaret for at være forberedt ligger hos hver enkelt, både blandt magthavere og almindelige borgere. Han påpeger, at vi i dag ikke er tilstrækkeligt forberedte på en potentiel konflikt.

Bydéns budskab er tydeligt: I tilfælde af krig skal samfundet fortsætte med at fungere så normalt som muligt. Dette betyder, at kritiske samfundsfunktioner som børnepasning, ældrepleje, sundhedsvæsen og skoler skal opretholdes:

"Hvis jeg ikke er krigsplaceret, skal jeg med stor sandsynlighed gå til mit arbejde", siger han, hvilket understreger vigtigheden af at opretholde samfundets struktur, selv under ekstreme forhold.

Når SVT spørger, om man skal forstå, at der kan blive krig i Sverige, svarer Bydén bekræftende. Denne erkendelse er ikke kun en teoretisk overvejelse, men en realitet, som svenskerne skal forholde sig til.