Nu er der nyt efter branden i Børsen

Emil Martesen

13 uger siden

|

06/06/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Den 16. april bliver nok en dag danskerne sent vil glemme.

Her kunne en lang række danskere slå øjnene op til det chokerende syn af kraftig mørkegrå røg og flammer fra den historiske bygning Børsen i Købehavn.

Og efter ganske kort tid stod det efterhånden klart for enhver, at branden på Børsen var alvorlig.

De efterfølgende dage kæmpede brandvæsenet en kamp for at redde bygningen fra 1600-tallet, men som tiden skred frem blev tragedien større og større.

Og selvom det sidenhen har været sparsomt med detaljer, så løfter en ny rapport fra Hovedstadens Beredskab sløret for den dramatiske indsats for at redde Børsen.

Det skriver TV 2, der har fået aktindsigt i den nye rapport fra Hovedstadens Beredskab.

Rapporten afslører, hvordan folk omkring Børsen var særdeles påvirket af situationen mens brandvæsenet kæmpede mod flammerne.

Den deler samtidig detaljer om den intense indsats for at redde værdifulde genstande fra bygningen, mens branden spredte sig hurtigt gennem bygningen.

Men det stopper ikke her.

Rapporten viser også, at man allerede inden formiddagen var gået, var helt klar over, at en stor del af Børsen ikke stod til at redde. Fokus blev derfor flyttet til at sikre ydermurene for at forhindre yderligere kollaps, og trods en intensiv indsats styrtede ydervæggen mod Børsgade sammen to dage senere.

Arbejdet med at slukke de sidste gløder fortsatte de følgende dage, og den 18. april stod det klart, at de ustabile konstruktioner gjorde arbejdet særdeles vanskeligt.

Den 21. april klokken 7 om morgenen blev branden officielt erklæret slukket, og stedet blev overdraget til politiet og skadeservice.

Selvom ingen kom alvorligt til skade, var der omfattende ødelæggelser, og årsagen til branden er stadig ukendt.