Kun få danskere ved det: Ryanair smider 'bombe'

Emil Martesen

37 uger siden

|

17/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ryanair smider en stor 'bombe'.

Dagens topnyheder

Ryanairs administrerende direktør, Michael O'Leary har taget bladet fra munden.

Han har nemlig afsløret den egentlige årsag bag flyselskabets gebyrer for håndbagage.

Det skriver The Mirror.

Ifølge Michael O'Leary er formålet med disse gebyrer ikke at tjene penge, men snarere at begrænse mængden af bagage, passagererne medbringer.

Ryanair, kendt for sine strenge bagagepolitikker, tillader passagerer at medbringe én lille taske, såsom en håndtaske, rygsæk eller computertaske, gratis om bord, forudsat at den ikke overstiger målene 40x20x25cm.

Ønsker passagererne at medbringe en ekstra taske, skal de betale for priority eller vælge en separat 10 kg check-in taske.

Han forklarede samtidig, at gebyret for en anden taske er indført for at afholde kunderne fra at medbringe for meget bagage.

Denne udtalelse kom i kølvandet på en afgørelse fra en spansk domstol, der bekræftede flyselskabets ret til at opkræve gebyrer for håndbagage, trods påstande om, at gebyrerne var 'overgreb og ugyldige':

"Ja, jeg er overbevist. Der er et sikkerhedsspørgsmål involveret i håndbagage her. Vi opkræver ikke gebyr for håndbagage, fordi vi vil have dine penge, vi opkræver for håndbagage, så du rejser med mindre bagage".

Ryanair har længe været berygtet for at pålægge kunder bøder for en række luftfartsforseelser, herunder for stor håndbagage eller for at glemme at checke ind online to timer eller mere før afgang.

Men det stopper ikke her.

Michael O'Leary opfordrede også til standardisering af reglerne for håndbagagestørrelse i hele Europa og hævdede, at en flyselskabsorganisation, der repræsenterer International Airlines Group, Air France-KLM, easyJet, Lufthansa og Ryanair, støttede et sådant skridt.