Kendt seriemorder dræbt i fængslet: Havde mindst seks liv på samvittigheden

Mathias Madsen

4 uger siden

|

02/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Én af historiens værste seriemordere blev tidligere denne måned overfaldet i fængslet, hvilket førte til hans død.

Dagens topnyheder

Det er altid forfærdeligt, når der bliver begået et drab. Alligevel er der nogle drab, som er mere brutale, tragiske eller voldsomme end andre.

Disse får ofte meget plads i medierne, og det er drab, som de fleste kender til. I Danmark tæller den kategori blandt andre Peter Madsens drab på Kim Wall, Peter Lundins tredobbelte drab fra starten af 00'erne og Amagermandens to drab og mange voldtægter.

I Canada er én af de mest berygtede mordere en mand ved navn Robert Pickton. Han blev i 2007 idømt livsvarigt fængsel for seks drab, og han har siden siddet fængslet i Port-Cartier fængslet i regionen Quebec i Canada.

Han er én af Canadas - hvis ikke verdens - mest berygtede seriemordere; både på grund af det store antal drab han begik, men også på grund af måden han slap af med ligene på.

Pickton er dømt skyldig for i alt seks kvindedrab, men han har selv indrømmet at have stået bag mange flere drab.

I årene mellem 1978 og 2001, før Pickton blev anholdt, forsvandt hele 65 kvinder i Vancouvers Downtown Eastside nabolag, og man mistænker, at Pickton stod bag mange af forsvindingerne.

Han har selv tidligere erkendt at have stået bag hele 49 kvindedrab, men han er altså "kun" dømt for seks. Disse seks - og måske flere - ved man blev skaffet af vejen på hans svinefarm, hvor han fodrede ligene til grisene.

Tæsket ihjel

Den nu 74-årige seriemorder har siddet fængslet i 17 år, men han er altså ikke længere iblandt os.

Tidligere på måneden, d. 19. maj, blev han nemlig ifølge CNN overfaldet i fængslet af en anden indsat, og han afgik i fredags ved døden som følge af sine skader.

Picktons nærmeste pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet, ligesom de pårørende til morderens ofre også er blevet underrettet om hændelsen.

Cynthia Cardinal, som er søster til ét af Picktons ofre, udtalte efter nyheden om Picktons død til et canadisk medie, at hun var "virkelig glad" over nyheden, men at hun også var "virkelig ked af," at nogle familier nu ikke vil få mulighed for at få Pickton dømt for drabet på deres kære.

Michele Pineault, som er mor til en kvinde, der blev slået ihjel som 20-årig, men som Pickton ikke beviseligt har slået ihjel, har til en canadisk avis udtalt, at hun var "opstemt" over "dette bæsts" død, da retfærdigheden nu ikke ville ske fyldest for hendes datter.

En undersøgelse af overfaldet er desuden sat i værk.