Kæmpe nyhed: Facebook laver store ændringer

Laurids Gjelstrup

18 timer siden

|

08/10/2024
Facebook laver store ændringer

Dagens topnyheder

Facebook er noget vi alle kender, og de fleste er storforbrugere af det sociale medie, der efterhånden har været på markedet i mange år. 

Udvikling på digitale platforme sker løbende, og derfor kræves der opdateringer for at platformen fungerer bedst muligt.

Facebook laver nu store ændringer.

Det skriver Ekstra Bladet

Facebook går gennem markante forandringer, der sigter mod at tilpasse platformen til en ny digital virkelighed. Mediegiganten, der i sin tid revolutionerede vores måde at færde os online på, står over for nogle opdateringer, som vil ændre den måde, brugerne oplever indhold på.

Meta, virksomheden bag Facebook og Instagram, har annonceret planer om at fjerne skellene mellem sine platforme og introducere flere algoritme-baserede anbefalinger.

Formålet med disse ændringer er at fremme nyt indhold og skabe stærkere forbindelser mellem brugere. 

Et af de mest bemærkelsesværdige elementer i opdateringen er introduktionen af en ny lokal fane. Funktionen vil give brugerne et overblik over opslag fra grupper, Marketplace og begivenheder i deres nærmiljø.

Med et øget fokus på lokalsamfundet håber Meta at genskabe noget af den tætte interaktion, som tidligere kendetegnede platformen.

Derudover vil Facebook få en udforsk-sektion, der minder om Instagrams algoritme-drevne funktion, hvor brugere kan finde nyt indhold baseret på deres interesser.

Det er et tydeligt skridt i retning af at levere personligt indhold, som er noget man ser på TikTok og Instagram.

Reels opdatering

En anden markant opdatering er udvidelsen af Reels, som vil få en hel fane til korte videoer. Meta satser stort på dette format, som er inspireret Tik Tok.

Meta tager også hånd om et gammelt problem, nemlig begrænsningen ved at invitere ikke-Facebook-brugere til begivenheder.

Fremover kan invitationer sendes via sms eller e-mail, hvilket potentielt kan gøre Facebook-begivenheder mere tilgængelige for folk uden for platformen.

Meta understreger, at disse opdateringer først bliver offentliggjort i udvalgte byer i USA og Canada. De nye funktioner sigter mod at tiltrække unge voksne og opfordre dem til at udforske nye interesser. Meta siger:

“Vi tilføjer nye funktioner, der kan hjælpe unge voksne - og Facebooks andre brugere - til at udforske deres interesse og forbinde sig til verden ud over deres tætte venner,”