Jul i Danmark: Disse julemarkeder skal du besøge i 2024

Emil Martesen

2 timer siden

|

28/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse julemarkeder skal du besøge i 2024.

Dagens topnyheder

Julen nærmer sig med hastige skridt og traditionen tro står en perlerække af danske julemarkeder klar til at sprede stemning, hygge og hjertevarme.

Fra de små og intime markeder i lokale landsbyer til de store og mere stemningsfulde juleboder i byens centrum, er der i år endnu flere muligheder for at finde julepynt, hjemmelavede godter og gaver.

Det danske land byder nemlig på en bred vifte af julemarkeder i 2024, der garanteret vil få juleglæden til at stråle hos både store og små.

Tivoli i København

En af de mest populære destinationer er Tivoli i København, hvor haven forvandles til et magisk vinterlandskab med tusindvis af julelys og dekorationer. Tivolis julemarked har i mange år tiltrukket besøgende fra både ind- og udland, og det bliver der igen rig mulighed for at opleve, når de slår dørene op den 15. november til den 5. januar.

Aalborgs julemarked

Længere nordpå kan man besøge Aalborgs julemarked, der i år vender tilbage med endnu flere boder og aktiviteter for hele familien.

Markedet på Gammeltorv og Nytorv i Aalborg er kendt for sin varme atmosfære og skandinaviske hygge. Her kan man nyde gløgg og æbleskiver og opleve traditionelle håndværk.

Julemarkedet slår dørene op fra den 15. november og frem til 13. december 2024.

Odenses julemarked

Endnu engang slår H.C Andersen julemarkedet dørene op. I Odense er H.C. Andersen Julemarkedet en rejse tilbage i tiden.

Byens gamle kvarter fyldes med boder, hvor udklædte aktører bringer eventyrdigterens tid til live med sang, dans og teater. For mange er dette marked en essentiel del af julen. Julemarkedet har åbent af flere omgange - nærmere bestemt de tre første weekender i december 2024 - lørdag den 30. november, søndag den 1. december samt lørdag den 7. december, søndag den 8. december og lørdag den 14. december, søndag den 15. december.

På Fyn kan også nævnes Egeskov Slot, hvor slotsparken i weekenderne er fyldt med boder, juletræer og lys. Slottet har skabt et storslået marked, der har en særlig charme med sin historiske atmosfære. Her kan børnene møde julemanden, og de voksne kan finde unikke, håndlavede julegaver.