Hvis du bruger Rejsekort, bør du læse med her

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

19/08/2024
Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Rejsekort har nu været ude for at advare samtlige danskere, der benytter sig af tjenesten.

Dagens topnyheder

Sommerferien er ovre, og mange danskere er nu tilbage i hverdagen med travle skemaer og pendling til arbejde eller skole. 

For de fleste betyder det, at rejsekortet igen skal i brug, men netop nu advarer Rejsekort om en stigende risiko for at blive snydt. 

Flere danskere er blevet mål for svindelnumre på sociale medier, der lokker med falske tilbud om billige eller gratis rejser.

Da mange danskere søger at spare penge på transport, kan et tilbud om seks måneders ubegrænset rejse i Aarhus for blot 18 kroner virke yderst tillokkende. 

Så tillokkende, at det måske får folk til at stoppe op i deres Facebook-feed og klikke på det tilhørende link. 

Men som Århus Stiftstidende har rapporteret, er dette tilbud desværre ren svindel.

Florerer på Facebook

Opslaget, der florerer på Facebook, forsøger at efterligne Rejsekorts officielle sider ved at bruge et navn som "Aarhus offentlig transportkort – Rejsekort" og Rejsekorts logo som profilbillede. 

Disse elementer kan få det til at se troværdigt ud, men ifølge Rejsekort er det en falsk side, og de advarer kraftigt mod at lade sig narre.

Rejsekort har bekræftet over for Århus Stiftstidende, at der er tale om svindel, og de har allerede anmeldt episoden til Meta, ejeren af Facebook. 

Alligevel er der endnu ikke sket noget i sagen, hvilket gør det vigtigt for offentligheden at være opmærksom på de falske opslag.

Selvom svindeltilbuddet i Aarhus kun har tiltrukket en enkelt følger og en "synes godt om," viser det, at svindlerne fortsat forsøger at lokke folk med lignende fupnumre.

Rejsekort advarer også om et andet falsk opslag på Facebook, hvor de angiveligt tilbyder gratis rejse i 12 måneder, hvis man udfylder en formular. 

Rejsekort understreger i en pressemeddelelse, at der ikke findes nogen konkurrencer eller tilbud fra dem om gratis transport.

Selskabet opfordrer kraftigt til, at man ikke klikker på sådanne links og i stedet holder sig til officielle kanaler, når man søger information om rejsekortet eller tilbud på offentlig transport.