Hverken 1000-kronsedlen eller kreditkortet: Her er de nye betalingsmetoder i 2030

Emil Martesen

3 timer siden

|

02/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er hverken 1000-kronsedlen eller kreditkortet.

Dagens topnyheder

Inden længe står udfasningen af 1000-kronesedlen for døren.

Men 1000-kronesedlerne er dog sandsynligvis ikke de eneste, vi skal forberede os på at vinke farvel til.

Betalingsverdenen står over for en stor forandring, hvor traditionelle betalingsmetoder som kontanter og kort gradvist udfases til fordel for nye teknologier.

MasterCard er i spidsen for denne udvikling og arbejder på et system, der kan gøre kredit- og betalingskort forældede inden 2030.

Det skriver executivedigest.

Målet med udviklingen er at forbedre både sikkerheden og brugervenligheden ved transaktioner, og til det er kort-giganten i gang med at udvikle et nyt og højteknologisk system.

Det nye system bygger på brugen af unikke tokens til hver betaling, hvilket reducerer risikoen for svindel betydeligt.

Ifølge MasterCard skabes der en ny kombination for hver transaktion, hvilket betyder, at de følsomme oplysninger, som normalt deles ved hvert brug af fysiske kort, ikke længere er nødvendige.

Den nye metode gør altså hver betalingsproces unik og skaber derfor en mere sikker betaling og reducerer risikoen for datalækager og misbrug.

Et andet væsentligt element i MasterCards vision er integrationen af biometrisk teknologi som en metode til at validere betalinger. I stedet for at bruge kort og PIN-koder vil brugerne kunne godkende transaktioner med deres fingeraftryk, håndflade eller ansigtsgenkendelse.

Med denne teknologi vil man ikke kun forbedre sikkerheden, men også gøre betalingsoplevelsen mere bekvem.

For at kunne realisere den markante vision samarbejder MasterCard allerede med banker, fintech-virksomheder og detailhandlere om at skabe den nødvendige infrastruktur.

Målet er, at biometrisk autentificering og engangstokens vil være normen i 2030, hvor de fuldt ud erstatter traditionelle betalingsmetoder.

Teknologien vil give forbrugerne en hurtigere og mere sikker måde at betale på, hvilket peger mod en fremtid, hvor kortbetalinger, som vi kender dem i dag, hører fortiden til.