I 2025 træder nye prisstigninger i kraft for disse danskere: Så meget stiger skraldespands-regningen

Emil Martesen

13 timer siden

|

02/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I 2025 træder nye prisstigninger i kraft for disse danskere.

Dagens topnyheder

De seneste års prisstigninger har for alvor sat sit præg på pengepungen.

En lang række danskere har kæmpet for at få enderne til at hænge sammen.

Men der er ingen grund til at ånde lettet op for borgerne i Hedensted mellem Vejle og Horsens.

De kan nemlig snart se frem til en dyrere renovationsregning.

Når de tager hul på det nye år, kan betalingen for renovation og miljøafgift nemlig få et markant løft, hvis politikerne i kommunens udvalg for teknik og miljø beslutter sig for en stigning i priserne.

Stigningen skal ses i lyset af affaldsområdets økonomiske struktur, hvor udgifterne skal dækkes af de opkrævninger, som borgerne betaler årligt.

Med stigende omkostninger og faldende indtægter fra genbrugsmaterialer hænger budgettet ikke længere sammen, og derfor er en prisstigning på vej til borgerne.

Det skriver VAFO.

Forvaltningen i Hedensted arbejder med tre scenarier, som alle indebærer en stigning i prisen på renovationsordningen.

Her foreslås stigninger på henholdsvis 5, 10 og 15 procent, og det er op til politikerne at beslutte, hvilket scenarie der skal følges.

Forvaltningen anbefaler selv en stigning på 10 procent, hvilket vil betyde en ekstra udgift på 142 kroner for en gennemsnitlig husstand.

Den samlede årlige regning vil dermed lande på 3172 kroner pr. husstand, som dækker både dagrenovation og miljøafgift til genbrugsstationerne.

De økonomiske udfordringer på affaldsområdet skyldes blandt andet de seneste års inflation, der har presset udgifterne op, og samtidig en lavere indtjening på genbrugsmaterialer.

I praksis har dette betydet, at affaldsordningen sidste år løb med et underskud på knap to millioner kroner – en tendens, der ser ud til at fortsætte i år.

Hedensted Kommunes politikere står derfor ansigt til ansigt med et nødvendigt, men upopulært valg, når de skal afgøre, hvor meget ekstra borgerne skal betale for at få tømt deres skraldespande.