Hverdagsbiler koster: Populær model falder 320 kroner per kørte kilometer

Emil Martesen

2 dage siden

|

16/09/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Hverdagsbilerne koster.

Dagens topnyheder

For mange er bilen en investering, der i den grad kan mærkes på pengepungen.

Det kan det også, når man skal skille sig af med bilen.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at en bil sjældent er en god, økonomisk investering.

Alligevel kan en ny bils værditab komme som en overraskelse for mange bilejere. Man undgår det nemlig ikke ved at købe en billigere en af slagsen.

En ny analyse fra det svenske magasin 'Vi Bilägare' afslører, at markante værditab ikke kun rammer de dyreste køretøjer.

Det skriver Presse-fotos.dk via Boosted.

Et af de mest iøjnefaldende resultater i analysen er, at populære og mere almindelige biler og kan tabe meget værdi på kort tid.

Koster 320 kroner at køre 1 kilometer

En Opel Astra med automatgear mister i gennemsnit 80.000 kroner om året. Det svarer til en afskrivning på 320 kroner PER KILOMETER, hvis bilen kun har kørt omkring 250 kilometer.

Det er ikke meget bedre at få fingrene i en Opel Grandland, da den har et værditab på 318 kroner per kilometer under samme forudsætning.

Men det er bestemt ikke kun Opel, der er offer for fænomenet.

Flere andre modeller, som Suzuki Swift Hybrid, Volvo XC40 Recharge, Audi Q4 e-tron og Kia XCeed plug-in hybrid, har også store afskrivninger.

For eksempel falder en ny Kia XCeed-ejere omkring 190 kroner per kilometer, hvilket også må siges at være er dyrt bekendtskab.

Kan være guld værd

En Subaru Forester e-Boxer skiller sig positivt ud.

Ifølge det svenske magasins analyse er det den bil, der taber mindst værdi, da den 'kun' har en afskrivning på 30 kroner per. kilometer.

De første år med en ny bil er, hvor den største afskrivning finder sted, og herefter flader tabet ud.

For bilkøbere betyder det, at det kan være fornuftigt at overveje at købe brugt, da det - i ret bogstavelig forstand - kan være guld værd.