Georg Jensen deler trist meddelelse

Emil Martesen

9 uger siden

|

12/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Georg Jensen deler trist nyt.

Dagens topnyheder

Man skal spole tiden et godt stykke tilbage - nærmere bestemt efteråret 2023 - før det blev offentliggjort, at den evigt populære designvirksomhed, Georg Jensen, var blevet opkøbt af den finske koncern Fiskars Group, der også har Royal Copenhagen under vingerne.

Georg Jensen leverede i både 2021 og 2022 store overskud på hhv. 67 og 167 millioner kroner, men nu har piben fået en anden lyd.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen er den, at Georg Jensen har offentliggjort et regnskab for 2023, der viser et underskud på 80 millioner kroner, hvilket altså står i skarp kontrast til de foregående år.

En markant nedgang i omsætningen har haft en betydelig andel i, at det er gået den forkerte vej. I 2022 blev der omsat for 811 millioner kroner, og i 2023, som endte i et større overskud, blev der 'kun' omsat for 684 millioner kroner.

Ledelsen påpeger desuden, at ejerskiftet i oktober, hvor finske Fiskars overtog designmærket, har medført nogle engangsudgifter, der har belastet regnskabet.

Georg Jensen forventer i 2024 en stabil omsætning, der befinder sig samme leje som 2023. Dog regner de med, at indtjeningen bliver forbedret.

Forbedrede synergier mellem Georg Jensen og den nye ejer Fiskars forventes at reducere omkostningerne og dermed styrke bundlinjen.

Ledelsen vurderer, at resultatet i 2024 vil lande mellem 0 og 10 millioner kroner, selvom det er forventningen, at markedet fortsat vil være udfordret og påvirke efterspørgslen.