Falder som fluer: Endnu en gigant boykotter Copenhagen Pride

Nicolai H

16 uger siden

|

15/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu tager endnu en gigant afstand.

Dagens topnyheder

Endnu en hopper fra.

Forsikringskoncernen Tryg har besluttet at stoppe sin støtte til Copenhagen Pride, idet koncernen mener, at bevægelsens kernesag er blevet overskygget af politiske spørgsmål.

"Vi har desværre måttet konstatere, at den oprindelige kernesag, som var og er at kæmpe for seksuelle minoriteters rettigheder og accept i samfundet, er blevet overskygget af en øget politisering," siger HR-direktør Lene Reitzel til Børsen.

Trygs beslutning kommer i kølvandet på, at flere store selskaber og erhvervsorganisationen Dansk Industri har valgt at trække deres støtte til Copenhagen Pride. Selskaberne deler Trygs opfattelse af, at den øgede politisering skygger for Copenhagen Prides oprindelige formål.

Tidligere i år anmodede Copenhagen Pride sine samarbejdspartnere om at tage stilling til konflikten mellem Israel og Hamas. Organisationen udtalte den 14. februar, at partnerskaber forpligter begge parter til at arbejde sammen om at forbedre forholdene for LGBTI+-personer - herunder at udtrykke bekymring over forretningsaktiviteter i Israel og de besatte palæstinensiske områder.

Tre uger senere præciserede Copenhagen Pride, at de ikke havde til hensigt at få deres partnere til at vælge side i konflikten, og at organisationen selv heller ikke havde taget stilling. Udtalelsen blev anerkendt som dårligt formuleret.

Listen over virksomheder, der har trukket deres støtte til Copenhagen Pride, inkluderer nu Mærsk, Novo Nordisk, Nykredit og DFDS.

Beslutningen om at stoppe støtten har skabt debat om grænserne for politisk engagement i virksomheder og deres støtte til sociale bevægelser.

Copenhagen Pride har endnu ikke kommenteret på Trygs beslutning, men tidligere udtalelser fra organisationen understreger deres fortsatte engagement i at arbejde for LGBTI+-rettigheder og at skabe et inkluderende samfund.