Er du blandt? Advarsel udsendes om fejl i skatteopgørelsen

Emil Martesen

1 dag siden

|

17/09/2024
Nyheder
Foto: Mit Digitale Selvforsvar
Er du blandt?

Dagens topnyheder

Det er ikke første gang, og det bliver bestemt heller ikke sidste gang.

I og med at vi befinder os i en digital tidsalder, kan det godt betale sig at være på dupperne over for de forskellige fælder, som cyberkriminelle lægger ud.

Selvom der ofte bliver advaret imod diverse svindelnumre, hænder det alligevel, at uskyldige borgere bliver snydt.

Derfor gælder det også om at spidse ører, når der udsendes en advarsel via 'Mit digitale selvforsvar' - og det er netop sket.

Denne gang er det Digitaliseringsstyrelsen, der skriver, at der i øjeblikket florerer to falske SMS’er med borger.dk som afsender.

Svindlerne oplyser i den ene SMS, at der er sket en fejl i din skatteopgørelse, og at du kan få udbetalt de penge, du har til gode, ved at følge linket.

I den anden SMS oplyser de, at du, som bruger af borger.dk, er forpligtet til at overholde den nye hvidvaskningslov.

I begge tilfælde bliver du bedt om at indtaste dine personlige oplysninger som CPR-nummer og kortoplysninger og godkende med MitID.

Du må under ingen omstændigheder klikke på de links, der følger med beskederne, da det kan få store konsekvenser for dig.

Det er værd at nævne, at Borger.dk aldrig udsender mails eller SMS'er til borgere, og du kan derfor roligt slette mails og SMS'er, der ser ud til at komme fra dem.

Hvis du allerede har klikket på linket og indtastet dine personlige oplysninger, kan du få hjælp ved at kontakte Cyberhotline for Digital Sikkerhed på tlf. 33 37 00 37.

Her er tre gode råd, der kan være med til at beskytte dig mod svindel:

  • Ingen banker eller offentlige myndigheder vil bede om dine personlige oplysninger og koder via mail, SMS eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links eller afsenderadresse ser mistænkelige ud. Er der fx meget lange links eller stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer og få bekræftet om de har sendt en mail eller sms.

 Få flere gode råd til, hvordan du spotter falske mails og SMS’er på sikkerdigital.dk/borger/spot-svindel.

Du kan se eksempler på svindel-SMS'erne herunder.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar