Ekspert deler dyster melding: Ny pandemi er på vej

Nicolai Busekist

2 timer siden

|

28/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ekspert har delt en meget dyster melding om, at det er 'uundgåeligt', at en ny pandemi gør sit indtog.

Dagens topnyheder

De fleste kan skrive under på, at de fik vendt hele deres liv på hovedet, da pandemien skyllede ind over det danske land. Nærmest fra den ene dag til den anden, var man tvunget til at gå med mundbind og isolere sig selv.

Derfor er der også mange, der har en frygt for, at der én dag skulle ske noget lignende. Hvis du hører til denne gruppe af personer, så er der dårlige nyheder.

Den førende engelske forsker har nemlig fortalt The Guardian, at en ny pandemi er 'uundgåelig'. Derfor er det ikke længere et spørgsmål om der kommer en ny pandemi, men derimod om, hvornår det kommer til at ske.

Meldingen er ifølge B.T. kommet i kølvandet på, at en britisk læge har beskrevet corona-situationen for sundhedspersonalet i landet som, hvis der var et 'terrorangreb hver eneste dag.'

Netop derfor har den engelske forsker valgt at tage bladet fra munden. Han mener nemlig, at det er vigtigt, at England forbereder sig på en ny pandemi i fremtiden.

"Vi er nødt til at antage, at en fremtidig pandemi i denne størrelsesorden vil indtræffe igen," lød det fra Chris Whitty, der også gjorde det klart, at det ville være 'tåbeligt' ikke at forvente, at en lignende situation vil opstå i fremtiden.

Det kan være svært at finde en løsning på dette, men også her har den engelske forsker givet nogle ord med på vejen. Han har udtalt, at det vil være klogt at skrue op for mængden af folk i sundhedsvæsenet - specielt på intensivafdelingerne.

"Man kan købe senge, man kan købe plads, man kan endda købe ilt og andre ting. Men det grundlæggende er, at vi har brug for trænede mennesker. For man kan på ingen måder uddanne nogen på seks uger til at have samme erfaring som en erfaren intensivsygeplejerske eller en erfaren intensivlæge. Det er simpelthen ikke muligt," sagde han.

Under pandemien var der er et stort pres på de fleste hospitaler i England, hvilket var et direkte resultat af, at der ikke var nok ansatte på sygehusene. Det resulterede i, at personale var nødt til at lægge lig i gennemsigtige poser, fordi de simpelthen var løbet tør for rigtige ligsække.