Ekspert deler bekymrende ord om tiltalte for drab på Emilie Meng og drabsforsøg mod 13-årig pige

Emil Martesen

35 uger siden

|

17/01/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Eksperten lægger ikke skjul på hans bekymrende ord.

Dagens topnyheder

Der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Og selvom detaljerne har indtil nu været sparsomme i den uhyggelige sag, så har anklageskriftet nu set dagens lys, hvorfor nye detaljer også er kommet frem.

Anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, afslører grusomme detaljer om de sager, manden er tiltalt i. Tiltalte beskyldes for at have påkørt den 13-årige pige og hendes cykel, før han tog hende til fange og anbragte hende i bagagerummet på sin bil.

Der er afsløret flere detaljer om frihedsberøvelsen samt drabet på Emilie Meng, men af hensyn til familie og pårørende har Dagens.dk valgt ikke at oplyse alle informationer.

Kriminalpsykologerne Charlotte Kappel og Florence McLean, eksperter i profilering af seriemordere og voldtægtsforbrydere, har ladet øjnene hvile ned over det voldsomme anklageskrift, og de påpeger, at anklagerne mod den 32-årige ikke er usædvanlige i forhold til lignende sager.

Florence McLean, der har interviewet adskillige seriemordere og voldtægtsforbrydere, understreger i samme ombæring, at sådanne gerningsmænd ofte drives af magt og kontrol, samt afvigende drifter, kendt som parafilier. Disse kan variere fra sadisme til mere specifikke fetisher.

Det skriver TV 2.

Den 32-årige, som nægter sig skyldig i alle anklager, er tiltalt for tre separate sager, der alle involverer seksuelle overgreb og frihedsberøvelse, udført med en brutalitet, der er karakteristisk for serieforbrydere.

Ifølge anklagemyndigheden har han anvendt plastik-strips, pakketape, gaffatape eller lignende til at fastholde sine ofre.

Her fremhæver de to krisepsykologer, at mange serieforbrydere har oplevet traumer, som de efterfølgende afreagerer på andre mennesker.

Disse forbrydelser er ofte en magtdemonstration, som udspringer af manglende sociale færdigheder og evnen til at danne relationer, især med kvinder. For nogle gerningsmænd kan der gå år imellem forbrydelserne, men trangen til magt og dominans forbliver en drivkraft.

Retssagen mod den 32-årige begynder ved Retten i Næstved den 14. maj 2024. Der er afsat 18 dage til retssagen.