Var Emilie Meng den første? Ekspert deler bekymrende ord

Emil Martesen

35 uger siden

|

16/01/2024
Nyheder
Foto: Privat / Politi
Foto: Privat / Politi
Var Emilie Meng den første?

Dagens topnyheder

Der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Og selvom detaljerne har indtil nu været sparsomme i den uhyggelige sag, så har anklageskriftet nu set dagens lys, hvorfor nye detaljer også er kommet frem.

Anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, afslører grusomme detaljer om de sager, manden er tiltalt i. Tiltalte beskyldes for at have påkørt den 13-årige pige og hendes cykel, før han tog hende til fange og anbragte hende i bagagerummet på sin bil.

Der er afsløret flere detaljer om frihedsberøvelsen samt drabet på Emilie Meng, men af hensyn til familie og pårørende har Dagens.dk valgt ikke at oplyse alle informationer.

Ikke desto mindre har sagen, der rystede hele Danmark, sat gang i endnu flere spekulationer.

Profileringsekspert Charlotte Kappel og tidligere drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, har begge udtrykt undren over gerningsmandens adfærdsmønster:

"Det er meget usædvanligt, at der går så mange år mellem forbrydelserne", siger Charlotte Kappel til TV 2.

Hun påpeger, at det er sjældent, at en gerningsmand begynder med en forbrydelse så alvorlig som drab, og derefter venter seks år før han slår til igen:

"Enten er drabet på Emilie Meng ikke den første forbrydelse, han har begået, eller også var det et uheld, at hun blev slået ihjel", tilføjer hun videre.

Jens Møller forklarer, at politiets arbejde i sådanne sager er omfattende, men relativt simpelt.

Det involverer at søge på konkrete oplysninger om den mistænkte, såsom dna, fingeraftryk, bilens registreringsnummer, teledata og lignende.

Derudover undersøger politiet lignende uopklarede sager, hvor de tager udgangspunkt i gerningsmandens fremgangsmåde. 'Frihedsberøvelse' er et nøgleord i denne sammenhæng.

Jens Møller påpeger i samme ombæring, at det ikke kan udelukkes, at den 32-årige kan være involveret i andre sager, men at politiet muligvis ikke har fundet tilstrækkelige beviser til sigtelse eller tiltale.

Sagen mod den 32-årige, der nægter sig skyldig i anklagerne vedrørende Emilie Meng og den dengang 15-årige pige, men erkender delvist forholdene i sagen om den dengang 13-årige pige, begynder ved Retten i Næstved den 14. maj.