Efter tragisk busulykke i Thailand: Nu er der nyt om de unge danskeres tilstand

Emil Martesen

35 uger siden

|

11/02/2024
Nyheder
Foto: Pai Samakkhi Karnkusol Rescue Foundation
Nu er der nyt om de unge danskere.

Dagens topnyheder

En gruppe eventyrlystne danske turister i Thailand oplevede deres værste mareridt, da de natten til fredag dansk tid pludselig endte midt i en tragedie.

En busulykke, der involverede en minibus fyldt med danske statsborgere, har efterladt flere sårede og taget livet af den lokale chauffør.

Ulykken fandt sted i Mae Hong Son-provinsen i det nordlige Thailand.

Det meldte det thailandske medie Bangkok Post i første omgang, før Udenrigsministeriet bekræftede det over for Ekstra Bladet.

Ifølge thailandske medier kolliderede minibussen med et andet køretøj og styrtede herefter ud over en skrænt.

Det thailandske medie Khaosod rapporterer, at den 55-årige chauffør mistede livet i ulykken, mens op til 13 danske statsborgere, alle i alderen 19-25 år, blev bragt til hospitalet med skader.

Gruppen af unge danske backpackere var på vej til et fullmoon-party, da deres bus pludselig forulykkede.

Og blandt de unge danskere var Ulla Moseholt Petersens 19-årige datter.

Og til TV 2 Østjylland fortalte Ulla Moseholt Petersen om det opkald, som ingen forælder ønsker at få: hendes datter var involveret i en alvorlig ulykke. Hun delte samtidig en række uhyggelige detaljer. 

Hun fortalte, at hendes datter heldigvis slap datteren med mindre fysiske skader, herunder et par sting i baghovedet, men oplevelsen har efterladt hende rystet og chokeret.

Men hun lagde heller ikke skjul på, at det ikke var alle der slap med mindre fysiske skader.

Ifølge datteren var der dog tre af de 13 unge danskere, der var med på busturen, der har brækket ryggen. Der skulle ifølge datteren også være nogen, der har brækket nakkehvirvler og kraveben.

Men som solen steg op over Thailand søndag morgen, kom der et lysglimt af håb. SOS International, der har været i konstant dialog med lægerne på hospitalet, kunne meddele, at alle de unge danskere nu var uden for livsfare.

Det oplyser Karin Tranberg, divisionsdirektør i Travelcare SOS International, kort efter klokken 8 i en sms til Ekstra Bladet:

"Seneste nyt her til morgen er, at de fire unge, som vi har ansvaret for, er uden for livsfare, og ingen er på intensiv-afdeling. Alle fire er dog fortsat indlagt på hospitalet, hvor de modtager krisehjælp. Vi forventer, at en af de unge kan udskrives snart".

I de kommende dage vil et krisehold fra Danmark tage akutte krisesamtaler med de unge for at hjælpe dem igennem eftervirkningerne af denne traumatiske oplevelse.

Og mens de unge fortsat er indlagt på hospitalet, hvor de modtager krisehjælp, begynder tankerne nu også at vende sig mod hjemrejsen. For nogle af dem kan denne rejse blive en realitet meget snart.