Drømmer du også om tidligere pension? Så meget skal du spare op

Emil Martesen

2 timer siden

|

06/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drømmer du også om tidligere pension?

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at pensionsalderen de seneste år har taget et markant nøk opad.

Den stiger nemlig i takt med, at vi lever længere, og mange danskere må forvente at arbejde indtil de når 70’erne.

Men hvis du alligevel går og drømmer om at gå tidligt på pension, så skal du naturligvis selv sørge for at have mønt på lommen til det.

For selvom statsminister Mette Frederiksen har afsløret planer om at ændre systemet, så er der stadig mange, der ønsker at spare op til en tidligere pension.

Det skriver TV2.

Hos PFA Pension har forbrugerøkonom Camilla Schjølin beregnet, hvad det koster at trække sig fem år før pensionsalderen.

Hvis en 25-årig ønsker at gå på pension som 69-årig, kræver det en ekstra indbetaling på 2,5 % af lønnen, hvilket svarer til 875 kroner om måneden.

For en 55-årig, der vil gå på pension som 64-årig, kræves en betydelig større opsparing på 15 % af lønnen eller 6.097 kroner om måneden.

Forskellen skyldes renters rente-effekten, som betyder, at en tidlig opsparing vokser mere over tid.

Begge eksperter anbefaler at starte tidligt med pensionsopsparing, men understreger, at man også skal have råd til at leve godt undervejs.

Handler om frihed

For mange handler det om at have friheden til at vælge, hvornår man går på pension, og flere vælger i dag at trappe ned i stedet for at stoppe helt.

Selvom der er stor interesse for tidligere pension, vælger mange at blive længere på arbejdsmarkedet og supplere med pension.