Trist nyt for bilisterne: Samtlige benzin- og dieselbilsejere bør læse dette

Emil Martesen

10 timer siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Samtlige benzin- og dieselbilsejere bør læse dette.

Dagens topnyheder

Den seneste tids stridigheder kommer med en pris.

Eskaleringen af konflikten mellem Iran og Israel har nemlig sat sine spor på verdens oliepriser.

Irans missilangreb mod Israel har fået priserne til at stige markant, hvorfor de danske benzin- og dieselbilejere nok skal forberede sig på dyrere brændstof.

Især når man tager det i mente, at situationen potentielt kan forværres herfra, hvis Israel vælger at gengælde den frygtelige hændelse.

Det skriver Reuters.

"Det (stigende priser, red.) skyldes frygten for, at det kan gå værre, hvis Israel angriber Iran. Markedet forsøger at prise ind, hvordan leverancer bliver påvirket af konflikten", lyder forklaringen fra Ole Sloth Hansen, der er chef for råvarestrategi hos Saxo Bank.

Prisen på en tønde Brent-olie steg til 75,47 dollars onsdag eftermiddag, hvilket må siges at ven markant stigning fra 71,23 dollars dagen før.

Tilsvarende steg prisen på WTI-olie til 71,8 dollars fra 67,68 dollars.

Sådan påvirkes danskerne

Mens prisstigningerne er mærkbare på de internationale markeder, ser det ud til, at der bliver sparet på stigningerne i Danmark.

Selvom Iran står for omkring 4 procent af verdens olieproduktion, er der ifølge Ole Sloth Hansen ingen grund til at frygte større prisstigninger på brændstof herhjemme.

Dog vil priserne rykke lidt på sig, siger han:

"Benzinpriserne kan måske få et par øre opad, men det er ikke noget, der for alvor slår igennem. Diesellagrene boomer, og der er nok til at klare en krise på kort sigt."

Dermed ser det ud til, at danske forbrugere kan ånde lettet op - i hvert fald for en stund.