DMI med udmelding om vejret i sommerens sidste weekend

Kasper Rud

2 uger siden

|

31/08/2024
Nyheder
Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Sådan her går vi ind i efteråret

Dagens topnyheder

I løbet af den seneste uge har sensommeren forkælet os med varme dage, klar himmel og næsten vindstille forhold.

Det har faktisk været rent sommervejr - i sådan en grad, at der i torsdags blev målt til at være 30,5 grad et sted i landet, der gjorde, at torsdagen blev målt til årets varmeste dag indtil videre.

Sommeren går på hæld, og søndag starter september og derved efteråret.

Og det kan mærkes en smule på vejret lørdag, skriver DMI.

Sensommervejret byder på kølige nætter og solrige dage

Den kommende weekend i Danmark byder på en kombination af kølige nætter og solrige dage, takket være en kølig luftstrøm over landet og et højtryk placeret over de Britiske Øer. Denne vejrsituation skaber en klar kontrast mellem nattens lave temperaturer og dagens behagelige varme.

I det centrale Jylland er nattemperaturerne allerede faldet markant. Med temperaturer helt ned til 6-7 grader i løbet af natten, har den manglende skydække gjort det muligt for varmen fra jorden at slippe ud i atmosfæren. Denne afkøling gør morgenerne friske, men så snart solen bryder frem på himlen, stiger temperaturen hurtigt.

Dagens temperaturer forventes at nå omkring 20 grader, hvilket giver en behagelig varme, selvom det ikke når de højder, vi kan forvente i den kommende uge. "Op til 22 til 23 grader er der i vente de næste dage, når det bliver varmest," lyder det optimistisk fra meteorologerne.

Vinden vil i denne weekend forblive svag til let, hvilket betyder, at de rolige vindforhold vil skabe en følelse af en flot sensommerdag.

Selvom temperaturen ikke når de høje niveauer, vi måske kunne ønske os, vil de rolige vindforhold og den klare himmel gøre det til en perfekt weekend til udendørs aktiviteter.

Denne weekend markerer en tid, hvor sommeren langsomt går på hæld, men stadig giver mulighed for at nyde solens stråler og de milde temperaturer, inden efteråret for alvor sætter ind.

Uanset om man vælger at tage en tur i skoven, nyde en gåtur langs stranden eller blot slappe af i haven, vil weekenden byde på en skøn oplevelse af dansk sensommer.