Pensionister kan få støtte til regningen: Se her, hvad de nye pensionssatser for 2025 betyder for dig

Emil Martesen

4 timer siden

|

22/12/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Se her, hvad de nye pensionssatser for 2025 betyder for dig.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Priserne har de seneste år taget et nøk opad.

Det sætter for alvor sine spor på et hav af danske husstande, som nu kæmper for at få enderne til at hænge sammen økonomisk.

Dog kan folkepensionisterne nu glæde sig over, at satserne for diverse ydelser for 2025 er sat.

Det er nemlig blevet vigtigere end nogensinde at have overblik over, hvad man kan forvente i pensionsudbetalinger. For mange ældre danskere er pensionssatserne en afgørende del af deres økonomiske tryghed, og nu er satserne for 2025 blevet offentliggjort.

Det skriver Faglig Seniorer.

Folkepensionen i 2025 består som sædvanlig af et grundbeløb og et pensionstillæg, der afhænger af formue og indkomst.

For enlige folkepensionister er grundbeløbet 7.198 kroner pr. måned før skat, mens pensionstillægget udgør 8.329 kroner, hvilket giver en samlet udbetaling på 15.527 kroner om måneden før skat.

For gifte eller samlevende er den samlede månedlige udbetaling før skat 11.460 kroner. Derudover er ældrechecken på 25.700 kroner årligt til rådighed for dem, der opfylder formuekravet, som er sat til maksimalt 103.100 kroner.

For førtidspensionister og seniorpensionister er beløbene tilsvarende justeret.

Enlige på disse ordninger kan forvente en månedlig udbetaling før skat på 21.103 kroner, mens gifte eller samlevende modtager 17.938 kroner.

Tidlig pension, populært kaldet Arne-pension, udbetales ens for både enlige og samlevende med en månedlig sats på 14.976 kroner før skat.

De nye satser kommer i kølvandet på en række økonomiske udfordringer, der især rammer landets ældre borgere hårdt.

Med stigende leveomkostninger og en usikker økonomisk fremtid er det essentielt, at pensionister får et klart billede af, hvad de kan forvente.

Derfor opfordres alle til at undersøge deres specifikke rettigheder og muligheder, eksempelvis gennem sociale rådgivere eller Faglige Seniorers brevkasse.