Disse 5 ting bør du ikke putte i en termokande: Du risikerer at drikke gift

Laurids Gjelstrup

3 timer siden

|

23/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du risikerer at drikke gift

Dagens topnyheder

Termokanden er en varm ven mange danskere bruger i den kolde tid. Men mange er ikke klar over, at nogle drikkevarer kan være skadelige for både glasset og deres eget helbred, når de opbevares i disse beholdere.

Ifølge SOHA er der fem specifikke typer drikke, der bør undgås i isolerede glas, da de kan skabe "giftige" tilstande for dem, der drikker dem.

Det skriver Sanook.

Mælk

Mælk er en af de første på listen. Selvom den er næringsrig, kan mælk skabe et ideelt miljø for bakterievækst, når den opbevares i et termoglas i længere tid.

Den delikate proteinstruktur i mælk kan også blive beskadiget, hvilket nedsætter dens ernæringsmæssige værdi. Det anbefales at drikke mælk hurtigt, hvis den opbevares i et isoleret glas.

Urtemedicin

Traditionel urtemedicin som ofte er en del af kinesisk medicin, udgør en anden risikofaktor. Dens komplekse sammensætning kan reagere med metallerne i isolerede glas og føre til nedbrydning af de medicinske egenskaber.

Høje temperaturer kan yderligere forringe effektiviteten af disse produkter, så det er bedre at vælge glas- eller keramikflasker til opbevaring.

Sure drikkevarer

Sure drikkevarer som frugtjuice og sodavand kan også skade isolerede glas. Syren kan tære på det rustfri stål og frigive skadelige tungmetaller. Denne eksponering kan desuden nedsætte glassets isoleringsevne over tid.

Saltvand

Saltvand er en anden væske, man bør holde sig fra, da det kan korrodere indersiden af det isolerede glas, hvilket også kan føre til sundhedsrisici ved langvarig kontakt.

Stærk Te

Endelig er stærk te problematisk. Den indeholder garvesyre og andre forbindelser, der kan ændre sig ved høje temperaturer. Langvarig opbevaring i varme omgivelser kan gøre teen bitter og øge risikoen for bakteriel vækst.

At forstå, hvilke drikkevarer der ikke egner sig til isolerede glas, er essentielt for både sikkerhed og smag. For at bevare sundheden og undgå skadelige reaktioner, er det bedst at vælge alternative opbevaringsmetoder til disse fem typer drikke.