De fandt store kontantbeløb: Vigtig besked på vej til disse danskeres e-Boks

Emil Martesen

22 timer siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Privat
De fandt store kontantbeløb.

Dagens topnyheder

Nordjyllands Politi udviste strategisk tålmodighed i jagten på en indbrudstyv og hans hæler – en beslutning, der førte til en vellykket anholdelse af begge mænd og beslaglæggelse af en stor mængde stjålne genstande.

Det hele kulminerede den 24. september i Aalborg, hvor politiet anholdt to mænd efter at have fulgt dem tæt over en længere periode.

Oprindeligt var politiet opmærksomme på den 32-årige indbrudstyv, men de vidste, at en hæler også spillede en rolle i sagen.

Det skriver TV 2 Nord.

I stedet for straks at gribe ind, da de observerede indbruddet den 23. september, valgte politiets patrulje at holde sig i baggrunden og observere, velvidende at en større fangst kunne være i vente:

"Patruljen slog koldt vand i blodet og valgte at holde fokus på både indbrudstyv, hæler og de stjålne effekter, imens de holdt sig i baggrunden. Da de dagen efter mødtes på en adresse i Aalborg, valgte betjentene at slå til og foretage anholdelse af både indbrudstyv og hæler", lyder det fra politikommissær Ulf Munch Sørensen.

Resultatet blev ikke blot to anholdelser, men det bød også på en efterfølgende ransagning, der ledte til en bankboks fyldt med hundredevis af stjålne effekter og et betydeligt kontantbeløb.

Ved grundlovsforhøret den 25. september blev den 32-årige indbrudstyv varetægtsfængslet i fire uger, mens hans formodede hæler på 43 år blev fængslet foreløbigt i to uger.

For at sikre, at de mange tyvekoster kommer tilbage til de rette ejere, har politiet kontaktet borgere, der har været udsat for indbrud siden starten af 2023. De pågældende har modtaget beskeder via e-Boks med billeder af de beslaglagte genstande.

Desuden har politiet planlagt åbent hus-arrangementer den 8. og 10. oktober mellem klokken 12:00-21:00, hvor borgere kan få mulighed for at identificere og genfinde deres ejendele.