Dansk borgmester fanget med fingrene i fedtefadet: Ragede på yngre politiker

Kamille Isaksen

34 uger siden

|

24/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En dansk borgmester er havnet i en uheldig situation efter en festlig aften.

Dagens topnyheder

Henrik Hvidesten er til daglig borgmester i Ringsted fra partiet Venstre. Men denne gang er det ikke hans politiske agenda, som er i omdrejningspunktet. 

Han er nemlig blevet centrum for en skandale efter en række upassende og krænkende handlinger over for en ung kvindelig politiker. Hændelserne fandt sted under Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg i januar 2024, som nu har rystet det politiske miljø i Ringsted.

Det skriver Ekstra Bladet

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev Henrik Hvidesten så påvirket af alkohol under arrangementet, at han gentagne gange opførte sig krænkende over for den unge kvinde, som også deltog i mødet. Henrik Hvidesten skulle have befølt hende på låret og udtrykt ønske om at tage hende med hjem, hvilket den unge politiker konsekvent afviste ved at skubbe ham væk og flytte sig.

Situationen eskalerede til det punkt, hvor kvinden følte sig nødsaget til at forlade arrangementet i taxa, mens Henrik Hvidesten fortsatte festen og senere tog videre til en bar i Aalborg. Hændelsen, som fandt sted i kongrescentrets kælder, havde adskillige vidner.

Efterfølgende har Ekstra Bladet kontaktet Henrik Hvidesten, der har bekræftet episoden og udtrykt sin beklagelse. "Jeg vedkender mig, at jeg havde drukket for meget i forbindelse med KØF i Aalborg, og at det medførte en upassende situation. Jeg har naturligvis undskyldt over for den pågældende. Derudover tager jeg hændelsen meget alvorligt og jeg vil sørge for, at det ikke sker igen, således at der ikke kan stilles tvivl om tilliden til min person."

Denne episode er ikke den første, hvor en politisk karakter er blevet fanget med fingrene i fedtefadet, men bliver forhåbentlig den sidste.