Arla afslører: Lancerer denne nye Lurpark-variant inden 2025

Emil Martesen

5 uger siden

|

02/08/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Arla lancerer denne nye Lurpak-variant inden 2025.

Dagens topnyheder

Lurpak er den klare favoritsmør i de fleste danske husstande.

Den velkendte og lækre smag har gjort det populære smør til en fast bestanddel af mange morgenborde, men dog kan prisen på det få flere til at fravælge det til fordel for billigere alternativer.

Heldigvis kan det indimellem fås på tilbud, så man ikke går bankerot, når køleskabet skal fyldes.

Arla har løftet sløret for, at deres ikoniske Lurpak-brand vil blive udvidet til også at inkludere en plantebaseret variant fra 2024, hvilket helt sikkert får flere danskere til at juble.

Den store beslutning er blevet truffet for at sikre Lurpaks relevans blandt yngre forbrugere, da den nuværende kundebase primært består af ældre mennesker.

Det skriver Mejerimedier.

Lurpak, der er kendt for sin karakteristiske folieindpakning, har været et fast inventar på markedet siden 1901.

Snart introduceres en plantebaseret version for at tiltrække en yngre demografi, som i stigende grad efterspørger plantebaserede fødevarer.

Peter Giørtz-Carlsen, der er kommerciel direktør for Arla Foods i Europa, uddyber årsagen til, at det er nødvendigt at introducere den nye variant:

"80 procent af de forbrugere, der køber Lurpak smør i dag, er 45 år eller ældre. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer, at Lurpak-brandet også i fremtiden appellerer til de yngre forbrugere, så de får det samme tilhørsforhold til Lurpak," udtaler han til Landbrugsavisen.

Arla har formået at udvikle en formel, der lever op til Lurpaks standarder for kvalitet, smag og naturlighed, fortæller han videre:

"Derfor kommer vi nu med en plantebaseret variant, fordi det er lykkedes os at finde en formel, der lever op til den kvalitet, den gode smag og den naturlighed, der ligger bag Lurpak-brandet."

Den nye plantebaserede variant undviger brugen af ingredienser som emulgatorer og stabilisatorer, som ofte anvendes i andre plantebaserede produkter for at opnå den ønskede konsistens.

Da Lurpak i tidernes morgen blev præsenteret som et blandingsprodukt, haglede det med kritik fra Margarineforeningen, som mente, at produktets smørimage blev misbrugt.

Udvidelsen af Lurpak-sortimentet er et stort skridt for Arla. Hvornår i 2024, produktet bliver skudt ud, vides ikke.

Produktet fremgår endnu ikke fra Arlas hjemmeside.