DR siger stop: Vil ikke være med til det længere

Emil Martesen

6 uger siden

|

01/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DR siger stop.

Dagens topnyheder

Man skal spole tiden et godt stykke tilbage - nærmere bestemt en måned - før det kom frem, at Danmarks Radio besluttede at trække sig fra det sociale medie X pr. 1. august.

Beslutningen er truffet på baggrund af manglende muligheder for at moderere debatten under deres artikler, som Anders Emil Møller, ledende redaktionschef i DR Nyheder, forklarer til Journalisten:

"Og det er, fordi X ikke tilbyder muligheden for at moderere indhold og kommentarer, og det vil vi ikke være med til længere.", lyder det fra ham.

Beslutningen følger i kølvandet på en lignende handling for to år siden, hvor DR valgte at lukke for kommentarsporet på deres Facebook-profiler.

Erfaringerne herfra viste et markant fald i antallet af sidevisninger fra Facebook, men Anders Emil Møller lagde ikke skjul på, at dette trafiktab ikke bekymrer DR.

Han fremhæver i samme ombæring, at det er vigtigere at beskytte medarbejdere og kilder fra digital chikane:

"Vi har ingen styring med, hvad der kan blive skrevet om en af vores medarbejdere eller medvirkende, og vi har ingen styring med, hvordan tonen i kommentarerne omkring de artikler, som vi deler, er", lyder det fra ham inden han understreger DR's ansvar for at sikre et respektfuldt debatmiljø omkring deres indhold.

Beslutningen om at forlade X berører flere af DR's profiler, herunder DR Nyheder, Deadline, Debatten, P1, DR Nyheder Breaking og DR Sporten.

Profilerne vil blive slettet fra i dag, den 1. august og i løbet af en kortere periode derefter.

Han understreger, at handlingen ikke betyder, at DR helt vil opgive sociale medier.

Spørgsmålet om, hvorvidt DR vil vende tilbage til X, hvis modereringsmulighederne forbedres, forbliver i det uvisse.