Alternativ til e-Boks kostede nær Hanne sin kræftoperation: Nu opfordrer hun danskerne til fokus på 'ny' digital postkasse

Emil Martesen

7 uger siden

|

31/07/2024
Nyheder
Foto: Privat
Nu opfordrer hun danskerne til at holde fokus på 'ny' digital postkasse.

Dagens topnyheder

Indimellem får danskerne beskeder i e-Boks.

Beskeder der kan indeholde et hav af forskellige ting, men fælles for dem alle er, at de er værd at læse igennem.

Post i den digitale postkasse kan indeholde kedelige beskeder som bøder eller gæld til skat, men den kan også indeholde noget mere harmløst som en lønseddel eller en række praktiske informationer.

Alternativ til e-Boks

Tilbage i juni var 69-årige Hanne Landbo tæt på at gå glip af en vigtig kræftoperation, da indkaldelsen blev sendt til hende via den digitale post-platform mit.dk, som hun ikke var klar over eksisterede.

Mit.dk blev lanceret i marts 2022 som et alternativ til e-Boks, der tidligere havde monopol på digital post fra private virksomheder i Danmark.

Det skriver Århus Stiftstidende.

"Fri konkurrence på digital post er med til at sikre bedre løsninger og lave priser, hvilket både gavner borgere og virksomheder i Danmark", lyder det fra pressechef i Netcompany David Tarp om baggrunden for at oprette mit.dk.

Hanne Landbo nåede heldigvis sin operation, men hændelsen har fået hende til at opfordre til større kendskab til mit.dk, da hverken hendes egen læge eller andre i hendes netværk kendte til platformen.

Gør en stor indsats

Netcompany hævder at gøre en stor indsats for at oplyse om mit.dk:

"Vi bruger mange resurser på at informere om mit.dk. Eksempelvis har vi sendt informationsmateriale i form af foldere og plakater ud til alle private behandlingsklinikker, tandlæger og privathospitaler i Danmark. Men da vi ikke må eller kan kontakte borgere direkte uden om mit.dk, er det i sidste ende den enkelte virksomheds ansvar at informere sine kunder om, hvilken platform de bruger til deres digitale post", lyder det fra David Tarp.

Men på trods af udfordringerne med at få budskabet ud, ser Netcompany en positiv udvikling. Mere end tre millioner brugere er på mit.dk, og alle de tre millioner modtager digital post fra alle offentlige myndigheder og 4.500 private virksomheder.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen kan private virksomheder selv vælge, om de bruger mit.dk, e-Boks eller en tredje løsning.

Mens man kan modtage den samme digitale post fra offentlige myndigheder på flere platforme, viser hver platform kun post fra de private virksomheder, der vælger at sende gennem dem.

I Hanne Landbos tilfælde bruger privatklinikken, hvor hun skulle opereres, mit.dk, og det er derfor hendes indkaldelse havnede der.