Pris-'bombe' lurer: Trist nyt til benzin- og dieselbilejere

Emil Martesen

6 uger siden

|

01/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
En pris-'bombe' lurer.

Dagens topnyheder

Priserne på benzin har i den grad taget et nøk opad, og der er en god grund til at priserne er på et utal af bilejeres læber.

Der er nemlig mange penge at spare, når priserne indimellem falder.

For mange drømmer sig nok tilbage til år 2000, hvor prisen på en liter benzin var lidt over otte kroner, hvorfor der nok er mange bilejere, der drømmer sig tilbage til den tid.

I dag er sagen nemlig en helt anden, og hvis man skal have fyldt bilen i dag, skal man betale mere end 14 kroner per liter.

Det værste af det hele er, at det ser ud til at blive noget dyrere i fremtiden.

Brændstofpriserne står allerede i en nær fremtid over for en potentiel stigning som følge af den tiltagende uro i Mellemøsten.

Efter en række nye angreb i regionen har oliepriserne allerede taget et betydeligt hop, og frygten for yderligere eskalation spreder sig.

Onsdag oplevede markedet en markant stigning i oliepriserne, hvor Brent-olie steg med 2,3 procent og WTI-råolie med 2,5 procent.

Udviklingen skyldes den øgede spænding, som nu truer med at eskalere yderligere med Irans varslede angreb på Israel.

Den geopolitiske usikkerhed har potentiale til at påvirke brændstofpriserne i Danmark betydeligt. Iran er en central spiller i Opec, den internationale organisation bestående af tolv olieproducerende lande.

Hvis Iran bliver involveret i en længerevarende militær konflikt, kan det have store konsekvenser for oliepriserne på verdensmarkedet, hvilket vil smitte af på de danske brændstofpriser.

Det fortæller den svenske radiokanal Ekot ifølge Marcusoscarsson.

Swedbanks råvareanalytiker Jörgen Kennemar lægger ikke skjul på, at det er en kosekvenser af de øgede geopolitiske usikkerhed i Mellemøsten:

"Det er en konsekvens af den øgede geopolitiske usikkerhed i Mellemøsten. Man er selvfølgelig bekymret for, at det på sigt kan føre til vanskeligheder med adgangen til olie på det globale oliemarked."

Bekymringen understøttes af det faktum, at Opec-landene står for en betydelig del af verdens olieproduktion.

I løbet af natten til torsdag har Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, beordret et direkte angreb på Israel, og det kan forværre situationen yderligere.