De truer med at lukke din strøm: Hvis du modtager denne SMS, bør du straks tage handling

Emil Martesen

7 uger siden

|

31/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
De truer med at lukke din strøm.

Dagens topnyheder

Hvert år bliver flere uskyldige danskere snydt af diverse svindelnumre, der florerer på nettet.

Et nyt et af slagsen har fået Politiet til at advare Norlys' kunder om en ny fælde, der rammer mange intetanende forbrugere.

De lægger ikke skjul på, at der er falske mails og SMS'er i omløb.

SMS'erne ser ud til at komme fra Norlys og truer med at lukke for strømmen, hvis ikke et påstået udestående bliver betalt øjeblikkeligt, men der er tale om svindel.

Svindelbeskederne indeholder links til en falsk hjemmeside, der ligner Norlys' officielle side.

Her bliver modtagerne bedt om at logge ind med MitID og indtaste deres kortoplysninger.

I mange tilfælde er beløbet, der kræves, forholdsvis lavt, og det skal sandsynligvis gøre modtagerne mindre mistænksomme og mere villige til at afgive deres oplysninger.

Gør det ikke

Desværre giver det svindlerne fuld adgang til offerets betalingskort, og derfor er rådet klart: Slet mailen eller SMS'en med det samme. Hvis du allerede har indtastet dine oplysninger, skal du straks kontakte din bank og få spærret dit MitID.

For at beskytte sig mod denne type svindel er der flere vigtige forholdsregler, man bør tage.

  • Klik aldrig på links i mails og SMS'er, og indtast aldrig dine MitID-oplysninger eller kortoplysninger via disse links.

  • Hvis du modtager en besked om manglende betaling eller opdatering af betalingsoplysninger, bør du altid kontakte virksomheden direkte for at sikre, at henvendelsen er reel.

Svindlerne bliver stadig mere sofistikerede i deres forsøg på at narre folk til at afgive følsomme oplysninger, men ved at følge de nævnte råd kan man beskytte sig selv mod at blive offer for svindel.

Du kan se den falske SMS og politiets advarsel herunder: