3 døde i tragisk trafikulykke der rystede hele Danmark: Nu skal den sigtede i fængsel

Emil Martesen

6 uger siden

|

25/07/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu skal den sigtede i fængsel.

Dagens topnyheder

Man skal spole tiden et godt stykke tilbage - nærmere bestemt tidligt lørdag morgen den 6. juli - hvor to biler kørte frontalt sammen på Hillerødmotorvejens forlængelse.

I den ene bil sad en 33-årig mand, og i den anden bil sad mor, far og to børn på hhv. 10 og 14 år.

Den 33-årige mand og forældreparret døde på stedet, mens de to børn blev fragtet til hospitalet, hvor de endte i respirator.

Senere hen kom det frem, at det uheld, der i første omgang virkede som endnu en tragisk ulykke på en vejstrækning, der efterhånden har krævet alt for mange liv, ikke var et uheld.

Det skrev TV 2.

Ifølge vagtchef Michael Dalby fra Nordsjællands Politi blev politiet hurtigt efter færdselsuheldet opmærksom på, at den 33-årige nu afdøde fører havde kørt ræs mod en anden bil op til uheldet.

"Vidner har set, at det køretøj, hvor der var én person i, har kørt vanvidskørsel og ræs mod en anden bil", lød det dengang fra vagtchefen.

I forbindelse med den efterforskning fandt politiet frem til en 24-årig mand, som, de mente, var den person, som den nu afdøde 33-årige kørte ræs mod.

Den 24-årige blev derfor blevet anholdt og sigtet for medvirken til uagtsom manddrab og for at have undladt at hjælpe ved den tragiske ulykke.

Den 17. juli blev manden dog løsladt, men for nyligt kom det frem, at anklagemyndigheden krævede det ændret.

Det oplyste Nordsjællands Politi til Ritzau.

Anklagemyndigheden havde nemlig kæret og lagde ikke skjul på, at de var utilfreds med løsladelsen, og nu har Østre Landsret besluttet, at den 24-årige mand skal forblive varetægtsfængslet.

Det oplyser Østre Landsret i en kendelse.

Afgørelsen omstøder dermed Retten i Hillerøds tidligere beslutning om at løslade manden den 17. juli.

Østre Landsrets beslutning om at varetægtsfængsle den 24-årige kommer uden en fastsat frist for fængslingen, og det betyder, at det endnu ikke er besluttet, hvor længe han vil være tilbageholdt.