Gør det IKKE: Politiet advarer mod nyt fænomen i Danmark

Mathias Busekist

9 uger siden

|

11/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Et helt særligt fænomen er kommet til Danmark. Det har allerede ført til flere sigtelser.

Dagens topnyheder

Selvtægtfænomenet har været kendt i udlandet i flere år, men nu er det kommet til Danmark.

På blandt andet Telegram, TikTok, Facebook samt X, deles et hav af video, der viser mænd bliver udsat for vold, fordi de havde vist interesse i et intim møde med et barn.

Pædofiljægere, eller Pedo Hunter Denmark, som netværket hedder i Danmark, deler derfor videoer af disse mænd, som tilmed får delt sit navn online.

Siden fænomenet kom til Danmark er flere mennesker blevet anholdt for vold i forbindelse med disse "møder".

Politiet har i den forbindelse været nødsaget til kraftigt at advare mod fænomenet.

"NSK kan oplyse, at der i Københavns Vestegns politikreds på nuværende tidspunkt er foretaget tilbageholdelse af en person under den kriminelle lavalder samt anholdelse af tre personer, idet de alle fire formodes at være en del af PHD-netværket," skriver National enhed for Særlig Kriminalitet, ifølge Ekstra Bladet.

Politiet har nemlig set flere og flere af disse sager ramme deres bord, hvorfor man altså har været nødt til at komme med en advarsel.

Centerchef i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), Lars Mortensen, siger:

"Vi vil på det kraftigste advare mod, at man bedriver selvtægt, udøver vold og udstiller andre. Det, at komme med injurierende påstande, hvor man hænger andre ud, kan i sig selv være ulovligt, ligesom det er ulovligt at videredele sådant indhold. Man må ikke forsøge at fremprovokere eller anstifte andre til kriminalitet, og hvis man bliver opmærksom på mulig kriminalitet, skal man anmelde det til politiet, og så er det politiets opgave at efterforske den pågældende sag."

Det er blandt andet Politiets Online Patrulje i NSK, som følger udviklingen på de forskellige medieplatforme, mens de enkelte sager efterforskes lokalt i landet. 

"Det er forventningen, at der i den kommende tid vil ske flere sigtelser," skriver NSK.