Politiet ledte efter forsvundet lejemorder i fem år: Sådan formåede journalister at finde hende på kun to dage

Mathias Busekist

9 uger siden

|

11/07/2024
Nyheder
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Politiet ledte forgæves i fem år. Men så viste et hold journalister karakter.

Dagens topnyheder

Politiet i England ledte i næsten hele fem år efter den amerikanske kvinde Aimee Betro, der var efterlyst for et planlagt lejemord.

Desværre blev det fem år uden resultat. For Aimee Betro forblev en fri kvinde.

Indtil nu.

Endelig er Aimee Betro blevet fundet samt anholdt, hvilket man har en række få mennesker at takke for: Journalister fra Daily Mail, som med blot to dage i hænderne fandt frem til en kvinde, som ellers var som forsvundet.

Gemmestedet viste sig at være en lille, beskeden lejlighed i Armeniens hovedstad Jerevan, beretter tyske Bild.

Ifølge sigtelsen fra det engelske politi i september 2019 blev Aimee Betro hyret til at begå et drab på ejeren af en tøjbutik i England.

Hun skulle i den forbindelse have forklædt sig med et muslimsk hijab-tørklæde og rettede på åben gade i Birmingham en pistol mod butiksejerens hoved, efter at have opsøgt ham i en lejet Mercedes.

Drabet mislykkedes udelukkende, fordi aftrækkeren satte sig fast.

Herefter flygtede hun ud af landet og til sin fødeby Wisconsin i USA, hvorefter man måtte erkende, at hun var forsvundet.

I mellemtiden formåede man at finde frem til to mænd i form af Mohammed Aslam og sønnen Mohammed Nazir, som havde hyret hende til det beskidte job som lejemorder.

Begge mænd er allerede blevet dømt.

Men så tog undersøgende journalister på avisen Daily Mail affære. De gav sig til at analyse nogle af de billeder, som den eftersøgte kvinde sorgløst lagde ud på sociale medier.

Blandt andet af solnedgange over bjergene i horisonten på billederne og af nogle af bygningerne i baggrunden på andre billeder.

På kort tid var gåden løst: Aimee Betro gemte sig i en lejlighed i Jerevan, hvor billedet af hendes pas, som udlejeren havde fået stillet som sikkerhed i forbindelse med indgåelsen af lejemålet, slog hovedet på sømmet.

Journalisterne henvendte sig til politiet i England, som kort efter fik deres kolleger i Armenien til at anholde og varetægtsfængsle den amerikanske kvinde.

Hun venter nu på at blive udleveret til strafforfølgelse i England.