20-årig forbrændt under Tivolis fyrværkerishow: Nu kommer Tivoli med klar udmelding

Kamille Isaksen

6 uger siden

|

21/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut.

Dagens topnyheder

En 20-årig mandlig fyrværker blev lørdag aften forbrændt under fyrværkeriafskydningen i Tivoli og hastet til hospitalet for behandling. 

Ulykken, der skete omkring klokken 23.44, resulterede i forbrændinger på hans fingre og hals. 

Vagtchef ved Københavns Politi, Dyre Sønnicksen, bekræfter hændelsen og tilføjer, at fyrværkerens tilstand heldigvis ikke vurderes som kritisk. 

Selvom de præcise omstændigheder omkring ulykken endnu ikke er fuldt opklaret, er det klart, at der er tale om en alvorlig arbejdsulykke. 

Fyrværkeren, som typisk har ansvaret for planlægning og affyring af fyrværkeriet, kom til skade midt i sin arbejdsopgave.

Ingen andre personer blev ramt eller kom til skade under hændelsen.

Politiet og Arbejdstilsynet er allerede i gang med at undersøge ulykken for at klarlægge, hvad der præcist gik galt.

Tivoli med klar udmelding

Efter den alvorlige arbejdsulykke har Tivolis pressechef, Torben Plank, nu meddelt, at fyrværkerishowene, der normalt finder sted om lørdagen i sommersæsonen, er sat på pause.

Dette vil vare, indtil alle undersøgelser af den pågældende arbejdsulykke er afsluttet.

Søndag kunne Torben Plank oplyse, at den unge mand har det efter omstændighederne godt.

"Vores tanker er hos ham og de pårørende. Lad denne hændelse minde os alle om, at fyrværkeri skal behandles med største respekt," udtalte han i en skriftlig meddelelse.

Det blev yderligere oplyst, at den 20-årige ikke er ansat af Tivoli, men arbejder for et firma, der leverer fyrværkeri til forlystelsesparken.

På Tivolis hjemmeside fremgår det, at lørdagsfyrværkeriet normalt finder sted hver uge fra 1. juni til 21. september, kort før parkens lukketid. Torben Plank har dog ikke kunnet oplyse, hvor længe undersøgelserne af ulykken vil vare.