Knuthenborg Safaripark deler stor nyhed

Kamille Isaksen

6 uger siden

|

21/07/2024
Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
En ny konge er faldet til i Knuthenborg Safaripark.

Dagens topnyheder

Sommeren er over os, og det betyder ofte, at mange danske familier har en masse tid på hænderne, som de skal have brugt.

Mange børnefamilier tager i Legoland eller Zoologisk Have, og nu kan der især være en grund til at besøge sidstnævnte.

Den ukrainske hanløve Akeru på 3 år, kom nemlig til Danmark fra Poznan Zoo for bare 10 dage siden og er allerede faldet så godt til, at han nu har indtaget de store arealer.

Både tigere, de tre andre hanløver og specielt de tre ukrainske hunløver var meget interesserede, da han kom ud, men tog det meget roligt. 

Sådan skriver Knuthenborg Park og Safari i en pressemeddelelse.

Akeru viste sin naturlige adfærd med rank ryg og manken bredt godt ud, så han klart kunne signalere, at der var en ny konge i Knuthenborg.

De tre ukrainske hunløver holdt sig tæt til hegnet og venter nu spændt på, at de kan lukkes sammen, hvilket sker på et tidspunkt.

Du kan se et billede af hanløven her:

Foto: Knuthenborg

Dyrlæge Therese Hård, Zoologisk- og Veterinærchef i Knuthenborg, så gode tegn allerede fra første færd i det nye anlæg: ”Vi var meget spændte, da vi ikke ved, hvad han kommer fra i Ukraine og han har i Poznan Zoo ikke været ude i et stort udendørsanlæg. Akeru agerede som en hanløve ville gøre i det vilde, da han trådte ud i det store anlæg; han gik runder og markerede, at han nu var ankommet. Specielt de tre hunløver var meget opmærksomme og blev endnu mere rolige, nu de ved, at der er kommet en hanløve til flokken. Vi observerer på deres adfærd i den kommende tid og så må vi se, hvornår de er klar til at blive lukket sammen.”

Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg, udtaler:

“Der er desværre fortsat behov for at evakuere løver som følge af krigen i Ukraine. Vi er derfor glade for at de gik rigtigt fint med at lukke ham ud i det store anlæg. Det giver en god tro på, at kan lykkes med at hente endnu flere løver til Knuthenborg, som kan få et godt liv i trygge rammer.”

Løverne og tigeren går alle i Tigerskoven i opdelte områder. De kan ses fra gangbroen, som er 5 meter oppe i luften. Akeru går ved det store panoramavindue, hvor han med lidt tålmodighed kan spottes på sine runder i det store anlæg.