Du kan gøre dine røræg 'ekstra luftige' med overraskende ingrediens - og det er ikke fløde

Nicolai Busekist

6 uger siden

|

08/08/2024
Mad og drikke
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Overkogte røræg kan undgås ved at erstatte mælk og fløde med en almindelig ingrediens fra køkkenskabet.

Dagens topnyheder

Æg er en meget alsidig ingrediens og en fast bestanddel i køleskabet i de fleste danske husholdninger. Dog er nogle tilberedte æg lettere at mestre end andre.

Røræg er en type, der kræver den rette opskrift og fremgangsmåde, hvis de skal være perfekte. Mens nogle bruger mælk, smør eller fløde for at øge fylden, har kokken Gabriela delt et bedre alternativ.

Hun hævder, at der findes en hemmelig ingrediens i dit spisekammer eller køkkenskab, der vil forvandle retten til det bedre. Det skriver Express.

Bedre kendt som @‌gourmetgab på de sociale medie TikTok, hvor hun har over 47.000 følgere, delte Gabriela sin innovative teknik som en del af sin populære '12 dage med æg'-serie.

"Disse ekstra cremede røræg har en ingrediens, du måske ikke havde forventet. Majsstivelse," fortæller hun i videoen, som er blevet særdeles populær på det sociale medie.

Bedre kendt som majsmel af nogle, fungerer denne ingrediens som et stærkt fortykningsmiddel, der typisk bruges i saucer for at forbedre deres konsistens.

I sin video deler kokken også yderligere enkle kulinariske tricks sammen med denne unikke ingrediens. Derfor er det en ideel video for dig, der vil lære at lave bedre røræg.

Gabriela anbefaler at skære en lille klump koldt smør i ensartede tern. Derefter tager hun to flade teskefulde majsstivelse i en lille skål - hun nævner, at kartoffel- eller tapiokastivelse kan være mulige alternativer, men majsstivelse er bedst.

Derefter piskes en let mængde vand med stivelsen for at udvikle en fortyndet pasta. TikTok-guruen blander derefter det kolde smør i tern i blandingen.

Den kulinariske sensation slår derefter fire æg ud i en skål med de andre ingredienser, krydrede med salt og peber, før hun piskede det hele sammen.

Hun varmer derefter en stegepande pop til over middel varme, tilsætter en spiseskefuld koldt vand og tilbereder sine lækre og luftige røræg.

"Når vandet næsten er fordampet, ved du, at panden har den rette temperatur til madlavning," siger hun i sin video.

For at tilberede æggene hælder TikTok-stjernen blandingen i panden og folder det forsigtigt med en spatel for at skabe 'mere luftige' røræg ved at røre mindre ofte og med større bevægelser.

Da æggene begynder at puffe op i panden og blive fint gyldne, fjerner kokken dem hurtigt fra varmen for at undgå overtilberedning. Efter anretning krydrer Gabriela æggene med salt og peber.

"Whoa! Først og fremmest tror jeg, at grunden til, at disse æg er så cremede, er på grund af alt det smør," siger hun.

"Udover den rige smøragtighed er disse æg også så luftige i munden. Det er som små skyer, der har en let 'bounce'."