Kvinde deler 3 geniale måder at redde bananer, når skrællen er blevet brun

Nicolai Busekist

19 uger siden

|

07/07/2024
Mad og drikke
Foto: TikTok
Foto: TikTok
De fleste smider bananer væk, når skrællen bliver brun - men en kvinde har delt sine tre bedste måder at undgå madspild.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Bananer er en lækker, sund snack fyldt med naturlig sødme og en ekstra cremet tekstur, der egner sig perfekt til bagværk og smoothies. Men de bliver hurtigt brune, hvilket får mange til at smide dem ud. Dog er brune bananer stadig gode og kan reddes fra at gå til spilde.

En kvinde på TikTok, der går under brugernavnet @purewow, har delt tre måder at nyde modne bananer. På den måde kan du sikre, at du ikke behøver at smide dem ud, hvis de for eksempel er blevet brune.

"Du kan skrælle dem, putte dem i en pose og fryse dem til smoothies," starter hun med at sige i en populær video på det sociale medie TikTok.

Hendes andet tip er at lave bananmælk. Det er ganske nemt at lave, da det blot kræver, at du blender bananer med vand, hvilket giver en cremet drik.

"Du kan bruge bananmælk til næsten alt," lød det også fra hende.

Tredje tip var at lave isterninger med bananer til iskaffe. Om det er noget, du har lyst til at prøve kræfter med, er naturligvis helt og aldeles op til dig selv.

"Lav banan-isterninger til din kaffe som den perfekte fløde," sagde hun.

TikTok-brugere var imponerede og foreslog andre måder at undgå at smide bananer ud, hvis de var blevet brune.

"Jeg laver frossen banan med mandel- og havremælk. Det er min foretrukne morgenmad," skrev en bruger.

"Jeg lavede bananmælk," lød det fra en anden, der valgte at tage et af kvindens tre tips til sig.

"Bananbrød," skrev en tredje, hvilket fik kvinden bag videoen til at svare med: "Nu har jeg lyst til noget."

Når bananer bliver brune, bliver de sødere, fordi stivelsen omdannes til simple sukkerarter. De bliver også blødere og mere mosede. Dette sker, fordi visse stoffer i bananerne arbejder hårdere, efterhånden som de bliver ældre, hvilket også gør dem brune.

Men selvom de ikke ser pæne ud, er brune bananer sikre at spise og gode til bagning og smoothies, fordi de er sødere og blender godt.

Hvis du også er træt af at skulle smide så mange bananer ud, så kan dette være en god løsning for dig. Det er i hvert fald tre metoder, der gør det muligt for at bruge dem til noget fornuftigt.