Rigtig mange danskere har problemer med massevis af dræbersnegle i deres haver.
De slimede dyr æder planter, blomster og afgrøder, og så er der næsten ikke noget mere ulækkert end at træde i en slimet dræbersnegl med bare tæer, når man går ude i sin have.
Derfor vælger de fleste aktivt at samle dræbersneglene sammen og smide dem væk eller slå dem ihjel, og nogle sætter sågar fælder op, hvor de indsamler de mange klistrede banditter.
Men i stedet for blot at smide dem væk eller slå dem meningsløst ihjel, så kan du faktisk få noget ud af dem! De kan nemlig bruges i madlavning. Lækkert? Det må du bedømme.
Snegle, grøntsager og hvidvin
Hvis man er lidt frisk, så kan man nemlig lave en rigtig lækker toast baseret på dræbersnegle. Du skal blot bruge:
Dræbersnegle
Gulerødder
Løg
Bladselleri
Hvidvin
Hvidløg
Tomater
Brød
Smør
(Persille, laurbærblade, krydderier)
Opskrift
Start med at hakke gulerødder, løg og bladselleri i grove tern. Hæld hvidvin og de hakkede grøntsager i en gryde, og bring blandingen i kog. Tilføj gerne et par laurbærblade, persille og krydderier som salt og peber.
Imens blandingen bringes i kog, renses sneglene. De skal skylles GRUNDIGT med vand for at fjerne slimen - mindst af fire omgange. Når de er frie for slim, skal de ned i den kogende hvidvinsblanding. Blandingen skal småkoge i ca. én time.
I mellemtiden hakkes hvidløg fint, og tomat skæres i fine stykker. Sneglene tages op af hvidvinsblandingen efter ca. én time. De skal alle skæres over på langs, så indevoldene kan fjernes (det er alt det løse inde i. Man skal blot have "skallen" tilbage).
Sneglekødet hakkes i mindre stykker og steges på panden sammen med tomaterne og hvidløget i noget smør. Tilføj gerne persille. Når sneglekødet og grøntsagerne er blevet stegt i nogle minutter, kan det lægges på brødet, og så har man en lækker snegletoast.
Velbekom'!