Gennem de seneste år er der blevet sat et langt større fokus på madspild, og hvordan den enkelte forbruger kan være med til at bekæmpe det.
Den internationale supermarkedskæde går nu forrest ved dele et innovativt tip med deres kunder, som kan revolutionere, hvordan vi opbevarer mad for at forlænge dens holdbarhed.
Dette trick, som er både enkelt og let at implementere i hverdagen, lover at mindske madspild i hjemmet betydeligt.
Det skriver The Mirror.
Ifølge Tesco kan noget så simpelt som at justere opbevaringsmetoden for visse madvarer markant forlænge deres friskhed. Supermarkedskæden har gennem forskning fundet frem til, at mange af os utilsigtet forkorter levetiden på vores indkøbte varer ved ukorrekt opbevaring.
"Vi har opdaget, at ved at ændre på små vaner i hjemmet, kan vores kunder ikke blot spare penge ved at reducere madspild, men også nyde friskere mad i længere tid," siger en talsperson for Tesco.
Det specifikke trick, som Tesco anbefaler, omhandler holdbarheden på noget, som vi danskere ofte anvender i madlavningen, nemlig kartofler.
Det første skridt ligger i at finde de perfekte kartofler i supermarkedet. Her skal man holde øje med dem med "tyk hud". Sørg for, at de ikke har store stikmærker, bløde pletter, skimmelsvamp eller 'skovlskader' på dem.
Hvis du vælger at købe kartofler i en plastikpose, så lad dem ånde frit, så snart du kommer hjem - og lad være med at give dem et bad. Det er yderst vigtigt, at du ikke vasker kartoflerne, da det tilfører fugt, som kan få dem til at spire. I stedet kan du fjerne det meste af snavset ved at børste det af.
Det er nu, du skal lytte godt efter, hvis du vil have dine kartofler til at holde længe.
Læg dine kartofler på et stykke avispapir, og opbevar dem et mørkt sted, og sørg for, at de ikke rører hinanden, så luften kan cirkulere mellem dem. Opbevar dem derefter på et velventileret og tørt sted under 10 grader.
Hertil er det en god ide at tjekke med et par ugers mellemrum for at sikre, at der ikke er nogen spirede eller fordærvede kartofler i partiet, da de kan ødelægge hele processen.