Når du fylder dine indkøb i køleskabet, bør du måske overveje at lade nogen af fødevarerne blive udenfor.
Ifølge en viral Instagram-post fra sundhedseksperterme Syncorganics, kan visse fødevarer miste smag, blive ødelagt hurtigere og i nogle tilfælde udvikle bakterier, hvis de opbevares i køleskabet.
Bevar smagen - lad disse fødevarer stå ude
Agurker
"Agurker udvikler pletter og bliver bløde, når de opbevares i køleskabet," siger Syncorganics. Derfor kan det være bedre at opbevare dem ved stuetemperatur for at undgå disse problemer.
Hård ost
Selvom hård ost som parmesan kan holde sig længere i køleskabet, "kræver den ikke køling". Syncorganics anbefaler, at den opbevares i en lufttæt glasbeholder på et køligt, mørkt sted.
Basilikum og andre bløde krydderurter
Basilikum vil visne, hvis den opbevares i køleskabet. "Bløde krydderurter bør behandles som blomster – klippet og opbevaret i et glas vand," råder Syncorganics.
Bær
Opbevaring i køleskabet kan få bær til at miste deres livlighed, smag og tekstur. "Opbevar dem ved stuetemperatur og spis dem inden for et par dage," anbefales det.
Mango og avocadoer
Disse frugter "opbevares bedst ved stuetemperatur". Køleskabet kan forhindre dem i at modne korrekt og påvirke deres smag negativt.
Tomater
"Køling påvirker tomaternes modningsproces og smag på en negativ måde," siger Syncorganics. Det skader enzymet i tomaterne og reducerer saftigheden.
Løg og hvidløg
Ligesom rodfrugter, trives løg og hvidløg bedst ved stuetemperatur. Kølige temperaturer får dem til at blive bløde og øger risikoen for bakterievækst, hvis de udsættes herfor.
Du kan se hele opslaget her: