I de fleste hjem serveres der fra tid til anden kartofler ved middagsbordet.
Man kan lave et utal af retter med kartofler og den er billig - måske det er derfor, at kartoflen er sådan en populær spise.
Der er dog nogle ting, som man bør være ekstra opmærksom på, når man har planer om at servere kartoffel som en del af et måltid.
Man kan nemlig risikere at komme galt afsted.
Det skriver Fødevarestyrelsen i et opslag på Facebook.
"Det er ikke en heldig kartoffel, hvis den spirer eller er grøn. Kartoffelspirer indeholder nemlig giftstoffet glykoalkaloid, som fx kan give dig hovedpine, mavesmerter og diarré. Husk derfor altid at fjerne spirene, inden du spiser kartoflen," sådan lyder det i et opslag på Facebook fra Fødevarestyrelsen.
Sådan skal kartofler opbevares
Man bør desuden slet ikke spise kartoflen, hvis den er blevet grøn.
"Hvis kartoflen er blevet grøn, skal du ikke spise den. Det er også typisk et tegn på glykoalkaloider. Selv hvis det kun er noget af kartoflen, som er blevet grøn, så findes stoffet i hele kartoflen, og du bør derfor ikke sætte tænderne i den," lyder det fra Fødevarestyrelsen, der slutter af med et godt råd til opbevaring af kartofler.
Hvis du vil have dine kartofler til at holde sig i længere tid, så opbevar dem i mørke og udenfor køleskabet – fx i skuffen eller i en krukke med låg. Hvis kartofler ligger i sollys, så bliver de hurtigere grønne.