Du har kogt pasta forkert hele dit liv: Sådan skal du gøre

Emil Martesen

57 uger siden

|

20/10/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du har kogt pasta forkert i hele dit liv, men frygt ej, hjælpen er lige om hjørnet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I de fleste hjem er der jævnligt pasta på menuen. Det kan serveres på et utal af måder og er dejligt nemt at tilberede.

Og det er faktisk netop i forbindelse med tilberedelsen, at man lige skal tænke sig om.

Det er nemlig værd at overveje om vi egentlig tilbereder denne italienske klassiker korrekt.

Ifølge madeksperter fra Taste.com.au begår vi alle en række fejl, der kan ødelægge smagen og konsistensen af vores elskede ret:

"Der er ingen grund til at lave en portion pasta, hvis du ikke får smagene rigtige", siger eksperterne, der peger på, at mange af os skyller pastaen efter kogning.

Dette fjerner stivelsen, der hjælper saucen med at klæbe til pastaen, og vigtigst af alt, det fjerner smagen.

Men det er ikke kun efter kogning, vi går galt i byen:

"At tilføje for meget olie til pastaen efterlader en olieagtig film, der forhindrer saucer i at klæbe til den", advarer eksperterne videre ifølge The Mirror.

Så næste gang du står i køkkenet med en pose spaghetti, er det værd at tænke over, om du virkelig mestrer denne kulinariske kunstform, eller om du blot er en af de mange, der utilsigtet har forvandlet en italiensk klassiker til en gastronomisk katastrofe.