At fryse ting ned er en smart og praktisk måde at forlænge holdbarheden af fødevarer.
Desuden hjælper det også på reduceringen af madspild, som unægteligt er et problem i samfundet.
Og ved at fryse madvarer kan man altså bevare friskheden, smagen og næringsværdien i længere tid.
Det giver samtidig også mulighed for at lave større mængder mad og fryse ned til senere brug, hvilket sparer tid og energi i en travl hverdag.
Men når det kommer til frysning af fødevarer, så er mange ofte kommet galt afsted.
For selvom det at fryse sine madvarer er en praktisk måde at bevare friskhed og undgå madspild, er der en række fødevarer, der ikke egner sig til fryseren.
Der er nemlig ikke meget at skrive hjem om, hvis stivelsesprodukter som kogt pasta, ris og kartofler ender i fryseren. Her mister de prompte deres konsistens og smag.
Derudover må grøntsager og frugter med højt vandindhold som tomater, agurker og vandmeloner ikke ende i fryseren, hvis du vil undgå, at de bliver slatne og mister deres sprødhed.
Mejeriprodukter som mælk, ost og fløde vil på nul komma fem miste deres konsistens og kan klumpe sammen ved meget lave temperaturer.
Og det anbefales også at undgå at fryse de tidligere frosne fødevarer, da dette kan bevare skadelige bakterier og øge sundhedsrisikoen.