Vi har alle prøvet den paniske løbetur for at undgå at blive gennemblødt i regnen, men er det virkelig den bedste strategi for at holde sig tør?
Dette spørgsmål udløste en livlig debat på Capital FM og gik viralt på TikTok. I en video med titlen 'Hvorfor du aldrig bør løbe i regnvejr' delte radioværten Siân Welby nogle overraskende fakta om netop dette.
"Videnskaben om at undgå regnen. Hvis du løber fra huset til bilen, siger forskere, at du bliver mere våd, end hvis du går langsomt, ligesom i gyserfilm, som en seriemorder-gang. Bare en virkelig langsom gåtur," sagde hun ifølge Daily Record.
Hendes medvært Chris Stark indrømmede, at han havde 'hørt det før', men stadig ikke helt kunne forstå det.
"Jeg tror ikke på dig," sagde han, men det fik blot Siân til at forklare sin pointe yderligere og dermed også understrege, at det ikke er værd at tage løbeturen.
"Det handler om overfladeareal, Chris. For i teorien rammer regnen kun toppen af dit hoved og muligvis ryggen, når du går. Men hvis du løber, rammer regnen også dit ansigt og forsiden af din krop, så du bliver våd over det hele," sagde hun.
Emnet endte med at skabe blandede reaktioner på de sociale medier, hvor en lytter blandt andet skrev: "Wow," mens en anden tilføjede: "At løbe gør også, at vandet rammer dig hårdere."
Det populære tv-program 'MythBusters' undersøgte endda dette spørgsmål tilbage i 2003, og svaret viste sig at være mere nuanceret, end man skulle tro. Faktorer som vindretning, afstand og tempo spiller alle en afgørende rolle for, hvor våd man ender med at blive i regnen.
"Det er bedre at gå end at løbe, og det var meget tydeligt," konkluderede de efter et forsøg med sprinklere.
De fandt ud af, at man blev mere våd af at løbe end af at gå. Men flere år senere gentog de eksperimentet i rigtig regn og fandt ud af, at det faktisk gjorde personen mindre våd at løbe.
I 2012 argumenterede fysikeren Franco Bocci i tidsskriftet European Journal of Physics for, at problemet var blevet forenklet for meget. Han sagde, at der var mange faktorer at tage højde for, herunder personens højde-bredde-forhold og regndråbernes størrelse.
"Svaret afhænger af kroppens form og orientering samt vindretning og -styrke," står der i en opsummering af studiet.
"For forskellige kropsformer kan den bedste strategi variere: Nogle gange er det bedst at løbe så hurtigt som muligt, og andre gange er der en optimal hastighed."
Han påpegede dog, at for de fleste mennesker er det nok bedst at løbe så hurtigt som muligt.
"Lad os sige, at det generelt er bedst at løbe så hurtigt, du kan - ikke altid, men som regel. Hvis du er meget tynd, er det mere sandsynligt, at der findes en optimal hastighed. Ellers er det bedre at løbe hurtigt," sagde han til BBC News tilbage i 2012.